Èxit del vòlei català a la seva festa anual

El passat divendres, 19 d’octubre, es va celebrar la cinquena Festa del Vòlei Català a l’auditori del Consell Català de l’Esport d’Esplugues. L’acte va servir per fer entrega de diferents guardons i premis a clubs, equips, jugadors, directius i àrbitres destacats de la passada temporada. L’acte va comptar amb la presència del Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, i la presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora.

Més de 150 persones van omplir la sala per participar a la Festa del Vòlei més multitudinària dels darrers anys. Un total de 18 equips van recollir la seva copa de campions i subcampions a les diferents competicions de la temporada passada. També es van lliurar els trofeus de les lligues catalanes d’aquest any, on CVB Barcelona, en categoria femenina, i el Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau en la masculina, van ser els campions. També, com cada any, es va fer un petit homenatge a les seleccions catalanes de pista infantil i cadet, femenina i masculina, que van participar al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques, on els equips cadet masculí i infantil femení van esdevenir campions d’Espanya, i el cadet femení va aconseguir el bronze. De la mateixa manera les seleccions de vòlei platja també van tenir el seu merescut reconeixement, sobretot la selecció sots 19 femenina que va aconseguir una magnífica tercera posició al Campionat d’Espanya. També es va reconèixer el paper de seleccionadors, tècnics, delegats, fisioterapeutes i resta de personal que participa amb la delegació de les seleccions.

Com l’any passat, la federació Catalana de Voleibol, va fer un petit reconeixement als diferents patrocinadors i col·laboradors sense els quals el dia a dia de l’entitat seria molt més complicat. A l’acte hi van assistir representants de la marca de roba esportiva Score; representants de la marca oficial d’ulleres de sol del circuit català de vòlei platja Bextrm; Televisió de Catalunya per l’emissió del Campionat de Catalunya de Vòlei Platja pel canal Esport 3; i Toni Frieros, redactor en cap del diari Sport i director de l’Esportiu Maresme, que van rebre un petit obsequi i l’agraïment de la Federació i del públic assistent per la seva tasca.

2018 ha estat a la Federació Catalana de Voleibol any electoral, pel que el canvi de mandat ha portat també la renovació d’alguns càrrecs directius. Per aquest motiu, també es va fer un homenatge a aquelles persones que han format part de la Junta Directiva els darrers anys de manera altruista i desinteressada. Dolors Esteve, Georgina Tomàs, Salut González i Salvador Orozco, van recollir un detall en agraïment al suport, la confiança i les tasques desenvolupades els anys que han format part de la Junta Directiva. Es va excusar la presència de Gustavo Saucedo, Toni Alemany, Raul Salguero, Carlos Pérez i Samantha Benissanet.

Finalment, es va fer el lliurament del premi Diego León i del premi llegendari Vicens Puigdomenech. Vanesa Gilabert, amb més de 20 anys d’experiència com a àrbitre i per haver estat inclosa recentment a la Llista d’àrbitres de Superlliga 2, entre d’altres, va ser la guanyadora del Premi Diego León, a l’excel·lència arbitral del 2018. D’altra banda, la guardonada amb el premi Vicens Puigdomenech va ser Dolors Esteve, presidenta del Club Voleibol Sant Esteve del 2012 al 2018. Sis anys de treball, esforç i dedicació que han donat grans èxits al club. Esteve va voler agrair a la Federació Catalana de Voleibol, a la presidenta i als membres de la Junta Directiva i a tots els assistents aquest guardó amb unes breus paraules on va voler destacar el seu equip de treball i companys en aquesta etapa.

L’acte va finalitzar amb els parlaments de la presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora, i del Secretari general de l’Esport, el senyo Gerard Figueras. Zamora va felicitar a tots els premiats durant la celebració de la Festa del Vòlei Català, així com els diferents homenatjats i va voler destacar la figura dels seleccionadors catalans, i tècnics de la Blume, per les designacions amb la selecció espanyola. Va destacar sobretot la d’Alberto Toribio, com a entrenador de la selecció espanyola sots 18, que va guanyar un bronze al passat WEVZA celebrat a Bèlgica. Amb això, va voler remarcar que els jugadors de la Blume i de les seleccions catalanes ‘no poden estar en millor mans’. També va voler posar en valor, relacionat amb els homenatges a la Junta Directiva sortint, el paper del dirigent esportiu i va reivindicar aquest agraïment per aquells càrrecs que s’assumeixen de manera altruista i ‘a costa de prendre temps a la família i a l’oci personal’.

Zamora, a més, va aprofitar la presència del secretari general de l’Esport per reclamar més instal·lacions dedicades al vòlei platja. Pel que fa a Figueras, que va agafar el guant pel que fa a més pistes de vòlei platja, va voler agrair a tots els presents i a tots els que dediquen temps al voleibol, els voluntaris o els patrocinadors, per fer més gran aquest esport, i va desitjar molts èxits en aquesta nova temporada que tot just comença. A més, va voler destacar el paper el paper de Maribel Zamora, com a dona i com a presidenta de la Federació pels èxits aconseguits.

GALERIA FOTOGRÀFICA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top