Els còmics de Haikyû arriben al Vòlei Català

La presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora, i Planeta Cómic, divisió del Grupo Planeta responsable de l’edició del manga Haikyû a Espanya, han arribat a un acord de col·laboració per promocionar aquest còmic japonès i, per tant, també, aquest esport d’equip. Per celebrar l’inici d’aquesta relació properament es sortejaran diferents exemplars d’aquest bestseller que tant de furor està causant entre els joves, també després de la seva emissió a Netflix.

Tant Planeta Cómic com la Federació Catalana de Voleibol han acordat realitzar diferents accions conjuntes entre les que destaquen la divulgació del còmic a través de les xarxes socials o la publicació d’articles relacionats amb el voleibol i els seus beneficis i valors, que tan presents estan en la seva trama. La primera acció conjunta serà sortejar dos lots del volum 1 i 2 de Haikyû a través de les xarxes socials del Vòlei Català. Properament es faran públiques les condicions i detalls d’aquest sorteig.

Haikyû és un manga japonés escrit i i·lustrat per Haruichi Furudate que explica les aventures de Shôyô Hinata, un jove a qui li fascina el voleibol i que aspira a convertir-se en un gran jugador. L’obra de Furudate es va començar a publicar a Japó el febrer de 2012 i consta d’un total de 45 volums, que també es publicaran a Espanya de manera mensual a través de Planeta Cómic. A dia d’avui, el volum 4 ja està a la venda. Per la seva banda, l’animació, que s’ha dividit en quatre temporades, es va començar a emetre al país nipó el 6 d’abril de 2014 i va arribar a Netflix en un llançament mundial a finals de 2019.

La sèrie de Netflix, i ara els seus còmics, han impactat de manera directa en vòlei català. Les llicències de voleibol han tingut un increment excepcional aquesta última temporada, sobretot en la branca masculina. Dels 124 nous equips inscrits a la competició 85 han estat de gènere masculí i, 50 d’aquests, ho han fet entre categoria infantil i cadet masculina, el que representa més del 50% del creixement total respecte la temporada passada. Un creixement que és part del gran treball dels clubs, però en el que s’ha pogut notar la influència de l’arribada del manga i la sèrie. Aquest moviment és comparable al que ja van tenir altres series mítiques de voleibol d’altres èpoques.

Reunió telemàtica entre representants de l’editorial Planeta Cómic (Núria Martínez, comunicació, i David Sanz, màrqueting) i la Federació Catalana de Voleibol (Maribel Zamora, presidenta;´ Óscar Novillo, gerent; i Helena Rigol, comunicació)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt