El vòlei català torna a créixer més d’un 10% superant els 700 equips

Un cop tancades les inscripcions a les diferents categories del voleibol català es pot dir que la Federació Catalana de Voleibol ha tingut, de nou, un creixement excepcional que segueix la línia ascendent dels darrers anys. En total s’han inscrit més de 700 equips a les competicions catalanes, als que cal sumar els equips de competició estatal. El que s’estabilitza és el número de clubs catalans inscrits a l’ens federatiu català.

Actualment hi ha en competició catalana 709 equips, 297 més que la temporada 2014/2015, quan només n’hi havia 412, i 69 conjunts més que la passada temporada 2018/2019. El que suposa un creixement del 10’36% respecte l’any passat, i un 72’09% respecte la temporada 2014/2015. En total, però, són 735 equips els equips catalans, si es tenen en compte els que militen a divisions estatals, que en són un total de 26.

Totes les categories igualen o augmenten el número d’inscripcions respecte l’any passat, excepte la lliga preferent cadet femenina que té 4 equips menys. Un descens no destacable si es té en compte que la tercera divisió cadet/juvenil femenina ha arribat a la xifra de 150 equips inscrits, superant en 24 la xifra de l’any passat i sent la categoria amb més creixement un any més. També destaca el creixement de la categoria de segona divisió infantil femenina, que tanca inscripcions amb 100 equips, nou més que l’any passat, mateix increment que la segona divisió sènior femenina, fruit de la reestructuració de la competició. També augmenta en vuit equips la segona divisió sènior masculina, que tanca inscripcions amb 30 equips.

En categoria masculina també s’ha de celebrar el continu creixement de les divisions de menors i l’estabilitat de la categoria infantil, que continua amb 12 equips inscrits. D’altra banda, tant els cadets com els juvenils, han sumat 5 equips nous a la competició cada un, tancant amb 25 i 32 equips respectivament, el que suposa un creixement de més del 100% respecte l’any 2014 quan només hi havia 10 equips en categoria cadet i 14 en la juvenil.

L’augment d’equips inscrits és directament proporcional a l’augment de llicències que, un any més, es situarà per sobre de les 10.000. Enguany, el creixement d’equips no va intrínsecament lligat a la formació de nous clubs, ja que entre altes i baixes el número segueix sent el mateix. Així, destaca el creixement que estan tenint els clubs ja existents i la bona feina que es porta a terme en la divulgació del voleibol i la captació de nous esportistes.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top