El Vichy Catalan Volei Tour encara la recta final a Torredembarra

El proper 27 i 28 de juliol es celebra a la platja de la Paella de Torredembarra la setena prova del Campionat de Catalunya de Vòlei Platja Vichy Catalan Volei Tour 2019. L’última prova del mes de juliol i que deixarà per davant la d’Empuriabrava, del mes d’agost, i la gran final del campionat, a Cunit, al setembre.

La final per aconseguir el títol de campió de Catalunya de Vòlei Platja 2019 cada cop està més a prop i els jugadors comencen a necessitar els punts necessaris per poder participar a l’última prova del campionat. Torredembarra serà, el proper cap de setmana, una nova oportunitat per seguir sumant punts i també experiència en aquesta competició, que enguany no té clars favorits.

En categoria masculina destaquen Hernán Tovar i Nico Zanotta, que com a parella, han pujat dues vegades al més alt del podi, a Vilanova i la Geltrú i a Mataró, mentre que Tovar va ser també campió a Cambrils formant parella amb Harley Marques. Una altra parella habitual al podi és la formada per Carles Mora i Javi Naya que, després del triomf a la prova inicial disputada a Badalona, han aconseguit quatre terceres posicions en les darreres competicions disputades. També es pot destacar la parella formada per Agustín Correa i Ferran Serra, que amb una primera i una segona posició, també són una de les parelles habituals a tenir en compte.

En categoria femenina, les úniques en pujar dues vegades al més alt del podi com a parella han estat Erika Kliokmanaite i Nuria Bouza. La lituana i la gallega van ser les campiones a Lloret i a Cambrils. També tenir en compte la parella que formen Ester Ribera i Lia Merteki, amb un or i un bronze (Badalona i Mataró), i que són les actuals campiones de Catalunya. De manera individual Marta García també es presenta com una de les rivals de la competició amb dues victòries i una segona posició.  Una d’aquestes victòries va ser amb Carla Martínez, amb qui també va fer una segona posició, i l’altra amb Elena Biosca, també campiona a Vilanova i la Geltrú. Elena Biosca va començar el circuit amb triomf formant parella amb Júlia Bonet, que les darreres proves ha jugat amb Rebeca Fernández, amb qui s’ha convertit en una de les parelles habituals de les finals.

Però al Vichy Catalan Volei Tour tot pot passar i l’aparició de joves jugadors amb molt de potencial, com ha passat amb Dexter Edwards i Elio Carrodeguas a Lloret, o el cas d’Álvaro Gimeno i Oscar Aliseda a Mataró, facin que les sorpreses sempre siguin possibles. En el quadre femení, els ‘intercanvis de parella’ són els que poden marcar la diferència, sobretot si les ‘favorites’ (Kliokmanaite – Bouza i Ribera – Merteki) cauen a quarts de final com ha passat a les darreres competicions.

Mentrestant les xifres de participació van en augment i pel Campionat de Catalunya de Vòlei Platja ja han passat més de 300 parelles, concretament 174 en categoria masculina i 175 en la femenina. La prova de Cambrils segueix sent la que més participació va tenir, seguida de la de Mataró. Torredembarra es preveu, de nou, com una de les proves també amb una alta participació. L’any passat, més de 50 parelles van participar en aquesta competició que es va disputar a principis d’agost.

Les proves del Vichy Catalan Volei Tour es disputaran a la platja de la Paella seguint l’esquema de tot el campionat. Dissabte fase prèvia i Vichy Plus, i diumenge finals del Vichy Catalan i Campionat Mixt. Les inscripcions estaran obertes, per a totes les competicions, fins dijous 25 de juliol a les 12 del migdia.