Duel català a semifinals del Campionat d’Espanya Juvenil Masculí

Aquesta tarda es disputen les semifinals del Campionat d’Espanya Juvenil Masculí on els encreuaments han fet que els dos equips catalans presents a la competició es juguin entre ells el passi a la final. Per tant, la final tindrà segur representació catalana. El CV Sant Martí i el Sant Pere i Sant Pau s’ho jugaran tot aquesta tarda, a partir de les 18 hores al pavelló Felipe VI de Lorca. L’altra semifinal enfrontarà el Club Voleibol Vigo i el AD CV Teruel.

El conjunt tarragoní, dirigit per Aleksandar Stevovski, va passar la primera fase guanyant als tres rivals del grup C, Playas de Cartagena, CV Hervás Cuena i CV Utrera, sense cedir ni un sol set i per tant acabant primer de grup. A segona ronda, disputada ahir, es va trobar amb el Pizarra i el CVS Mallorca Gold Sóller, on només van cedir un set davant els balears. Els barcelonins, per la seva banda, estaven enquadrats en el grup D on van acabar la primera ronda segons per darrera del AD CV Teruel, l’únic rival que va vèncer als de Paco Fernández.

La semifinal d’avui enfrontarà els dos equips catalans on, a més, hi haurà un total de 12 jugadors formats per Alberto Toribio al programa GET Blume. L’arribada de dos equips catalans a semifinals en categoria juvenils i amb un total de 12 jugadors formats a la Blume posen de manifest els bons resultats que dóna el programa de tecnificació català. Els tarragonins tenen 6 d’aquests jugadors, que tot i ser juvenils o fins i tot cadets, han format part de l’equip de Superlliga 2 que ha aconseguit ascendir el club cooperativista fins la Superlliga i quedar campions de la Copa Príncipe, a més han acabat la lliga com a Campions de Catalunya en la seva categoria. Els altres sis jugadors estan a les files del club barceloní, segons a la classificació catalana. Algun d’ells, a més, són habituals de les concentracions de la Selecció Espanyola i han format part de les selecció sub19 que ha preparat recentment la prèvia del Campionat d’Europa.

El duel, que promet màxima rivalitat es podrà seguir en directe a través del streaming de la Real Federació Espanyola de Voleibol (http://www.rfecb.com/streaming-rfevb). El guanyador d’aquest partit passarà directament a la final que es disputarà demà a les 11:30 del matí on els esperarà el Club Voleibol Vigo o el AD CV Teruel. El partit pel tercer i quart lloc serà a les 9:30 h.

El Campionat d’Espanya juvenil femení que s’està disputant a A Corunya compta amb la participació de tres equips catalans: CVB Barça, Campió de Catalunya juvenil, DSV CV Sant Cugat, segon classificat de la lliga juvenil catalana i CV Vall d’Hebrón, que aconseguia la classificació a la Superlliga Junior.

Tant el DSV Sant Cugat com el CVB Barça van passar la primera ronda sense perdre cap partit i en primera posició, mentre el CV Vall d’Hebrón ho va fer en segona posició després de perdre un únic partit amb el Professional Answer Alcobendas. L’únic que segueix aspirant al títol és el DSV CV Sant Cugat que es jugarà el passi a la final avui a partir de les 19:30 hores al pavelló Barrio Flores amb el RGC Covadonga. A la mateixa hora, el CVB Barça es jugarà la cinquena plaça amb el Zalaeta. Per últim, les de la Vall d’Hebron tenen partit a les 17:30 h. amb el Cuesta Piedra Santa Cruz i es disputaran la desena plaça.

Al Campionat d’Espanya Juvenil també hi ha jugadores formades al programa català de tecnificació GET Blume entrenat per Miguel Fuente. Actualment formen part del programa Claudia Terrón, que milita a les files del CVB Barça i Helena Guilera que forma part del CV Vall d’Hebron. A més, al conjunt santcugatenc hi ha tres jugadores que han format part del programa de tecnificació: Andrea Bové, Paula Yeves i Carla Alomar.

Els 12 jugadors catalans formats a la Blume que apareixen a la fotografia són, d’esquerra a dreta: Arnau Caparrós, David Crespo, Dexter Edwards, Pol Porta, Héctor García, Oriol Pinell, Isaac Valiño, Álvaro Gimeno, Eric Estalella, Arnau Masià, Sebastià Borràs i Andreu Perdices.