Dones i presidentes

Marta Pajares, presidenta de l’Associació Espanyola de Veterans de Tenis Taula, i Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, poden ser les properes presidentes de Federacions Espanyoles, sumant-se així a la curta llista de dones que ocupen un càrrec d’alta direcció en el món de l’esport. Pajares i Zamora han acceptat el repte de presentar-se com a candidates i demostrar que els càrrecs no van sempre amb ‘traje i corbata’.

Marta Pajares, exjugadora de la selecció espanyola de tenis taula, és la presidenta de l’Associació Espanyola de Veterans de Tenis Taula des del 2011. El mes de maig del 2019 va presentar la seva candidatura a presidenta de la RFETM amb la voluntat de donar un gir a l’actual gestió de la federació. Maribel Zamora, exjugadora, entrenadora i àrbitre de voleibol és actualment presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, entre d’altres càrrecs. Zamora encapçala la candidatura d’Ahora Vóley que han tirat endavant 11 federacions territorials amb la voluntat de posar fi a 20 anys de mandat a la RFEVB.

Les dues candidates, es van trobar fa uns dies a Madrid per posar en comú els reptes i els objectius que tenen per davant, així com les dificultats que estan trobant per enfrontar-se a un poder ancorat en el passat i immobilista. Les presidentes aposten per un canvi en el model de gestió a les respectives federacions espanyoles i porten en els seus programes objectius similars com la reorganització interna, una major coordinació amb les federacions territorials, una aposta clara per la professionalització i una actualització de la comunicació i la digitalització dels processos. Uns canvis amb vistes a la modernització de tots els processos i amb plans específics per fomentar el paper de la dona en els diferents estaments.

Actualment, només 3 dones, de les 66 federacions espanyoles existents. ocupen el càrrec de presidenta. Elles són Julia Casanueva de la Federació Espanyola de Vela; Asunción Rosario, de la Federació Espanyola de Rem; i Isabel García de la Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme. L’arribada de Marta Pajares i Maribel Zamora, pot ser un impulsor més a la normalització i visualització de la dona en el paper de la direcció esportiva.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top