Domini italià i holandès a la dotzena edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona

Els italians Caminati/Rossi en categoria masculina i la parella holandesa Van Gestel/Van der Vlist en el quadre femení es van proclamar campions de la dotzena edició del Trofeu Ciutat de Barcelona que s’han celebrat aquest cap de setmana a la capital catalana. L’extraordinari esdeveniment que ha catalitzat l’atenció del Vòlei Platja estatal i europeu durant tres dies es va tancar amb una apassionant jornada final en què els aficionats que van acudir a l’espectacular enclavament del Moll de la Marina van vibrar amb aquest torneig que s’enquadra en el Tour de la WEVZA, l’associació zonal de Voleibol d’Europa occidental, i puntuable pel rànquing mundial de la Federació Internacional de Voleibol.

En el quadre masculí, la victòria final va correspondre als italians Caminati / Rossi que van derrotar als seus compatriotes Cecchini / Martino en un xoc amb clars tints tricolors. El triomf per 2-0 (21-17, 21-8) va ser més meritori tenint en compte que els italians Caminati / Rossi ja havien iniciat la competició des de la ronda prèvia i van anar superant partit rere partit fins arribar a gran final. En el partit pel títol, Caminati / Rossi van ser molt superiors als seus rivals i van batre als seus compatriotes en dues mànegues, sent el segon triomf consecutiu per Marco Caminati al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona.

El tercer lloc del podi va ser pels francesos Salvetti / Daguerre, que van derrotar els espanyols Tomás-Menéndez en un apassionant partit 1-2 (23-21, 17-21, 13-15). El duo nacional somiava amb concloure el torneig amb medalla, i va començar apuntant-se el primer set, però els seus rivals es van refer i finalment van apartar al de Llorca i l’asturià del podi en un tie-break d’infart.

En el quadre femení, el triomf final va ser per a les holandeses Van Gestel / Van der Vlist que van completar torneig modèlic amb l’or de la prova. Les holandeses van passar per sobre les italianes Giombini / Toti en un partit dominat de principi a fi pel duo oranje 2-0 (21-10, 21-11) culminat en tot just mitja hora.

El tercer lloc del podi final va ser per a les franceses Longuet / Jupiter, que van batre a la final de consolació a les italianes Cicolari / Bianchin per 0-2 (15-21, 8-21).

La representació estatal en el quadre femení final va estar encapçalada per la parella formada per Paula Soria i Ángela Lobato, que va acabar el torneig en cinquè lloc, després de caure derrotada per les italianes Giombini / Toti. Les catalanes Ester Ribera / Amaranta Fernández van concloure en setena posició després de perdre en la repesca amb Soria/Lobato.

D’aquesta manera tan espectacular va concloure un torneig que ha portat l’emoció del millor vòlei platja a Barcelona en un enclavament espectacular. La seu del Moll de la Marina va mostrar una presència extraordinària i es va omplir en l’última jornada, amb una grada plena d’aficionats que van gaudir en tot moment d’un apassionant esdeveniment, i amb un gran impacte de mitjans de comunicació presents al llarg del cap de setmana que han fet d’aquesta edició del torneig la més espectacular de les dotze fins ara disputades.

A l’acte d’entrega de premis, amb les espectaculars vistes de Barcelona al fons, va destacar la presència de Maribel Zamora, Presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, i Vicepresidenta de la RFEVB, de Santi Siquier, representant territorial de l’Esport a Barcelona de Secretaria General de l’Esport, el Vicepresident Primer de Vòlei Platja de la FCVb, Carlos Pérez, de la Vicepresidenta Econòmica de la FCVb, Samanta Benisanet, les directives de la FCVb, Maite Meca i Mar Arranz, i de la Gerent de l’Institut Barcelona Esports, Iolanda Latorre, que va fer entrega de les àmfores als campions de cadascun dels torneig.

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Scroll to Top