Diego León, Premi al Seny Esportiu de la 19ª Festa de l’Esport Català

L’Antiga Fàbrica DAMM, a Barcelona, va acollir ahir migdia, la reunió del Jurat de la 19a Festa de l’Esport Català, organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari SPORT, i en la que la Presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora, hi forma part.

Els premis es lliuraran en el transcurs de la gala de la 19a Festa de l’Esport Català, que se celebrarà el proper dilluns 25 de gener de 2016 a partir de les 20 h al Museu Marítim de Barcelona (Avinguda Drassanes s/n).

Diego León, candidat proposat per part de l’ens federatiu català, rebrà el guardó i el més que merescut homenatge per part de tot l’esport català. El Premi al Seny Esportiu ha recaigut en aquesta llegenda del nostre esport.

Més de 50 anys de dedicació al voleibol com a jugador, àrbitre internacional i membre del Comitè Organitzador als Jocs Olímpics de Barcelona’92, així com al Campionat d’Europa Júnior masculí i femení del 1995. Va ser un dels creadors de la secció de voleibol al Hockey Club Picadero. El 2010 es va instaurar des de la Federació Catalana de Voleibol el Premi Diego León, que premia cada any els millors àrbitres de la temporada.

El proper 25 de gener, en Diego León, que al 2014 va abandonar l’activitat arbitral per motius de salut (amputació de la cama esquerra, la dreta ja la tenia amputada), va haver de deixar l’arbitratge a l’espera de la recuperació d’aquesta operació, una recuperació ja en procés, esperant ja el seu retorn a les pistes, d’aquesta llegenda i forjador del voleibol català, tal i com avui el coneixem.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top