Coneixem els equips que lluitaran per l’ascens a Primera Nacional

El pròxim 28 de gener, s’inicia la segona fase de la Primera Divisió Sènior Masculina i Femenina. Vuit equips donaran el tret de sortida a vuit jornades vibrants on es decidirà quins quatre clubs participaran a la fase catalana que dona accés a la fase espanyola d’ascens a Primera Nacional. La fase final catalana tindrà lloc l’última setmana de març, mentre que, per la seva part, a meitats de maig es coneixerà el campió de Catalunya. A finals de juny es sabran els equips que promocionaran i descendiran de categoria.

CEV L’Hospitalet i CV Monjos han dominat amb mà de ferro el Grup A de Primera Divisió Sènior Masculina. Els dos clubs han finalitzat la primera fase en primera i segona posició, respectivament, sumant més de trenta punts a la classificació. En una lluita aferrissada per saber qui acompanyava els dos equips, AEE Institut Monsterrat Gràcia i FS Farmacia Catalunya Castellar van aconseguir les places finals, aconseguint sumar 26 i 21 punts, respectivament.

Més disputada ha estat la primera meitat de la temporada en el Grup B de Primera Divisió Sènior Masculina. No ha estat fins l’última jornada que s’ha decidit qui finalitzava en la zona més alta de la classificació, sent el CV Encamp el campió per davant de Get Blume amb només dos punts de diferència. Vòlei Girona, amb 24 punts i Club Inef Lleida, amb 20 punts, son els dos últims equips que tanquen la classificació en matèria de promoció.

En categoria masculina, Aula Sant Martí, CV AA Llars Mundet, CV Alella, CV Barberà, CV Roquetes, CV Rubí i CV Salou son els clubs que lluitaran la segona fase de la temporada per no descendir.

En categoria femenina hi ha hagut un conjunt que ha fet una primera fase perfecta: Voleibol Sant Just Groc, que ha aconseguit 14 victòries i només ha cedit tres sets. CV Sant Quirze Negre i CV Sant Boi, amb 33 i 30 punts, respectivament, son els altres clubs del Grup A que han aconseguit 10 victòries o més. L’última plaça de la promoció ha estat pel CV AA Llars Mundet, que ha empatat a punts, victòries, sets a favor i sets en contra amb el Volei Rubí. L’adjudicació d’aquesta quarta posició s’ha decidit per punts, ja que el Mundet ha sumat quatre més que el Rubí.

En el Grup B, Get Blume i AVA Ametlla han finalitzat la Primera Fase amb només un punt de diferència, amb 32 i 31 punts, respectivament. Per darrere, amb sis victòries i 26 punts s’ha situat el CV Barberà, que estarà acompanyat pel CV Sant Pere i Sant Pau, que ha finalitzat la primera fase amb 20 punts.

En categoria femenina, CV Esplugues, CV Monjos Pansalud, CV Prat, CV Vall d’Hebron, Virolai, Volei Manresa, Volei Rubí i Volei Sant Fruitós son els clubs que lluitaran la segona fase de la temporada per no descendir.

Després saber quins equips lluitaran per arribar a Primera Nacional, s’obre ara un escenari plegat d’incògnites. Haurem d’esperar uns mesos per poder visualitzar quins clubs acabaran aconseguint situar-se a la cúspide de la classificació i arribar així poder disputar una plaça per entrar a l’elit del voleibol espanyol.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt