Classificació històrica del Barça CVB per la final de la Lliga Iberdrola

El triomf del Barça CVB a Alcobendas en el tercer partit del play off de semifinals de la Lliga Iberdrola serveix per a que les blaugrana facin història. L’equip entrenat per Hugo Gotuzzo aconsegueix amb aquesta victòria la classificació per a la final de la màxima competició del voleibol espanyol després de tancar el global de l’eliminatòria amb un 3-0.

Les blaugrana s’han imposat per 1-3 al Feel Volley Alcobendas, que tenia l’obligació de guanyar els dos partits per forçar el cinquè partit. Les madrilenyes es van posar per davant al marcador en un primer set ajustadíssim que es va resoldre per 28-26 a favor de les locals. Un inici de partit que permetia a l’equip de Guillermo Gallarda mantenir la il·lusió. Però les catalanes no van donar opció a una revifada del rival i van tancar el segon parcial amb un 20-25.

Més contundents encara es van mostrar en el tercer set que es va acabar amb un indiscutible 14-25. La quarta i decisiva mànega va ser d’infart. Cap dels dos equips volia perdre la gran oportunitat i van arribar al final de set amb un ajustat empat a 23-23. A les blaugrana, animades pel fervor del públic català desplaçat al Luis Buñuel d’Alcobendas, no els va tremolar el pols per tancar el partit i l’eliminatòria amb un 23-25. Un partit on, a més, la jugadora Rocio Gómez ha aconseguit ser destacada com la jugadora més valuosa dels play offs. Sílvia Araco també han entrat al set ideal.

La classificació per la final de la Lliga Iberdrola és un fet històric en el voleibol a Catalunya. Cap equip català, ni masculí ni femení, ha jugat cap final de lliga de la màxima categoria aquest segle. L’última final amb participació catalana la va disputar l’Espanyol l’any 1992, però en aquella ocasió van acabar subcampiones. Aquell mític equip però, va ser l’últim en aconseguir un títol de lliga, va ser l’any 1991 després de superar a la final a l’Amanecer Alcorcón per 3-2 al global de l’eliminatòria.

El Barça CVB torna a entrar als llibres d’història de l’esport espanyol i del voleibol aconseguint arribar a una final que, a més, disputarà amb la condició de ser l’únic equip de la Lliga Iberdrola format exclusivament per jugadores nacionals, la majoria d’elles formades a Catalunya. El rival serà el Minis Arluy de Logronyo, l’os de la lliga regular i el líder indiscutible de la classificació. Només han perdut 2 dels 22 partits disputats. A més, les de la Rioja defensen el títol després de tancar la seva eliminatòria també per 3-0. La final, que es disputarà al millor de cinc partits, començarà a Logronyo el divendres 26 d’abril.