Catalunya afronta l’Europeu de Fistball en el seu retorn com a modalitat esportiva FCVb

La selecció catalana sènior participarà per quarta vegada al Campionat d’Europa de Fistball. Aquest esdeveniment se celebrarà del 25 al 28 d’agost a la localitat austríaca de Grieskirchen.

La primera participació de Catalunya en un Europeu de Fistball va ser al 2008, després que un any abans l’Associació Catalana de Fistball s’adherís a l’ens federatiu català com a modalitat esportiva. Després d’uns anys fora del paraigües federatiu, en 2015 van tornar les negociacions per tal que el Fistball tornés a formar part de la Federació Catalana de Voleibol, aprovant-se per unanimitat aquest retorn a l’Assemblea General Ordinària el passat juny, de nou com a modalitat esportiva.

En aquesta edició la selecció que representarà Catalunya són tots jugadors que han estat jugant aquests últims anys en la selecció Sub’21, participant també a diferents campionats internacionals com ara el Campionat del Mon Sub’18 al 2010 i als Campionats d’Europa Sub’21 del 2012 i 2015.

En l’edició de 2016 hi participen un total de vuit seleccions, dividides en dos grups. Catalunya té com a rivals en la primera fase a la República Txeca, Sèrbia i Polònia. L’altre grup del campionat el completen Alemanya, Suïssa, Itàlia i l’amfitrió Àustria, en un torneig on els dos primers classificats de cada grup accedeixen a semifinals.

Catalunya viatja fins a Àustria amb un total de vuit jugadors que són: Cornelio Ruvila, Gerard Urrea, Oriol Gasa, Pau Garra, Cristian Morell, Albert López, Samuel Gasset i Walid Fawzy, dirigits pels tènics Miquel Barniol i Jorge Fernández.

Per a més informació es pot consultar la pàgina web del campionat, http://www.fistballeuro2016.at/ 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt