Calíope García i Belén Belda, reines de la sorra aquest estiu

Un or, 3 plates i un bronze. La temporada de vòlei platja de la parella formada per les jugadores Calíope García i Belén Belda ha brillat aquest estiu a la sorra dels diferents Campionats d’Espanya i de Catalunya. La jugadora gallega i la catalana han pujat a tots els podis en totes les competicions en les que han participat.

La parella, que ha defensat tant els colors de Catalunya, amb la selecció sub-19, com els del Club Voleibol Vall d’Hebron, amb qui tenen llicència de vòlei platja, van començar l’estiu participant al Campionat de Catalunya de Vòlei Platja de menors de clubs, competint tant en categoria sub-21 com a la sub-19. Va ser precisament en categoria sub-21 on van aconseguir el títol de Campiones de Catalunya amb el CV Vall d’Hebron, després de guanyar l’última prova disputada a Mataró. El mateix cap de setmana participaven també al campionat sub-19 de clubs, on van pujar al segon calaix del podi després de perdre la final amb el CV Tiana.

Amb aquests resultats han pogut participar a tres Campionats d’Espanya diferents. Tant al sub-21 com al sub-19 de clubs, amb el Club Voleibol Vall d’Hebron, i ser les representants de Catalunya al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de la categoria sub-19. Les vam poder veure en acció a casa nostra al Campionat d’Espanya de clubs sub-19 que es va disputar a Torredembarra a finals de juliol, i on el tàndem García – Belda va endur-se la plata després de perdre la final davant la parella balear del CV Manacor.

La següent aparició d’aquestes jugadores va ser al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques, categoria sub-19, celebrat a Saragossa. El torneig va seguir la mateixa tònica que la competició de clubs, i el botxí de les catalanes van ser de nou les jugadores balears en una final semblant. Tot i la derrota, sumaven una nova medalla de plata al palmarès d’aquest estiu.

Per últim, defensant els colors del Voleibol Vall d’Hebron, també han participat al Campionat d’Espanya de clubs sub-21, celebrat a Ciudad Real del 12 al 14 d’agost. En aquesta ocasió, la gallega i la catalana van finalitzar la competició en tercera posició, un nou podi amb el que tancar la temporada estival de vòlei platja.

Calíope García és una jugadora gallega que ha passat part de la seva formació esportiva en voleibol pista a la concentració permanent que la Real Federación Catalana de Voleibol té a Sòria. D’altra banda, Belén Belda és una jugadora catalana formada a les files del CV Arenys i que ha format part del programa de tecnificació català GET Blume, les darreres temporades