Arriba el III Torneig d’Ecuavoley a Barcelona

El proper 22 de desembre tindrà lloc, al pavelló Olímpics de la Vall d’Hebrón, el III Torneig d’Ecuavoley disputat a la ciutat de Barcelona. Aquest torneig és la culminació del treball que està duent a terme la Federació Catalana de Voleibol com a eina d’integració del col·lectiu d’equatorians i persones sud-americanes residents a tota Catalunya.

L’Olímpics de la Vall d’Hebrón acollirà la final de la competició d’Ecuavoley que es disputa al llarg de l’any. A l’acte i participaran els dos equips millors classificats de la competició i un equip de vòlei pista format per jugadors federats seleccionats per a l’ocasió. D’aquesta manera, es dóna a conèixer i es desperta l’interès en aquesta disciplina dels esportistes catalans.

L’Ecuavoley és una variant del voleibol originaria d’Equador, molt popular entre aquesta comunitat, i que la practiquen per tot el món de manera molt popular. Les principals diferències amb l’esport federat són que es juga amb una pilota de futbol, només hi ha tres jugadors a pista i la xarxa està a 2’85 m. d’alçada. A més, es pot jugar sobre qualsevol paviment i a qualsevol lloc.

L’objectiu de la Federació Catalana de Voleibol, realitzant aquest campionat, és la regularització d’aquesta disciplina esportiva com a eina de cohesió per fomentar la integració social d’aquest col·lectiu al món del voleibol i la societat catalana en general. El projecte va començar fa tres anys i actualment s’està consolidant el desenvolupament de la creació dels reglaments de joc i les modalitats catalanes d’aquest esport a casa nostra.

D’aquesta manera, el proper dijous es posarà punt i final a un any de feina realitzada per l’ens federatiu català i l’Associació Equatoriana d’Ecuavoley, amb la col·laboració del la Direcció de Serveis d’Immigració i Interculturalitat de l’Àrea de Qualitat de vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top