Aprovada la tramitació de la ILP per la nova llei de l’Esport

El ple del Parlament va aprovar ahir per unanimitat tramitar la Proposició de llei de l’esport de Catalunya sorgida de la ILP (iniciativa legislativa popular) impulsada per totes les federacions esportives de Catalunya i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, que va recollir més de 150 mil signatures. Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol i secretaria de la UFEC, va assistir a l’acte.

Gerard Esteva, president de la UFEC, va intervenir en la sessió en representació de la comissió promotora de la ILP per defensar les necessitats i les demandes de la nova llei, que va resumir en tres punts clau. Segons Esteva una nova llei de l’Esport és necessària per la simplificació administrativa de la regulació de les entitats, la creació d’una entitat protectora del sector, la Unió d’Esports de Catalunya, i la necessitat de disposar d’un finançament digne, just i estable.

En el seu discurs, Gerard Esteva ha desgranat la capacitat transformadora de l’Esport a Catalunya posant diversos exemples. La pau olímpica que enarboraven els grecs antics: “una cultura que estava constantment en guerra però cada 4 anys feien una treva per celebrar els Jocs Olímpics”, ha exposat; o com Nelson Mandela va aconseguir “la reconciliació d’un país a través de la selecció nacional de rugbi”; i, encara més recent, com la diplomàcia olímpica va “unir les dues Corees en els passats Jocs Olímpics d’hivern”, ha reblat.

Després de la intervenció dels diferents grups polítics al Parlament, no hi va haver emenes a la totalitat del text que es va aprovar per unanimitat, pel que el procés continua endavant i la nova llei podria ser una realitat en un període que oscil·la entre els deu mesos i un any i mig. Ara, es crearà una comissió de seguiment i treball, que ha de finalitzar amb l’aprovació de la llei.

Al Parlament, a banda dels diputats i diputades del Parlament, hi han assistit, a les llotges de convidats, els principals presidents de federacions esportives, entre ells la presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora, i representants dels Consells esportius de Catalunya i de la resta d’actors del sector esportiu

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top