Álvaro Gimeno nombrat millor jugador novell universitari als Estats Units

El jugador català Àlvaro Gimeno, acabat de sortir de la Blume, ha estat nombrat millor jugador novell de l’any de la conferència est universitària de voleibol dels Estats Units (EIVA, Eastern Intercollegiate Volleyball Association). I , a més, apareix en el millor sis ideal de l’any, del primer equip, de la seva conferència. Dos premis que ha rebut amb alegria tot i que el seu equip, el New Jersey Institute of Technology no s’ha classificat pels play off.

Álvaro Gimeno, de 18 anys, va marxar a mitja temporada cap als Estats Units a estudiar una carrera universitària. ‘Era una cosa que ja tenia pensada de fa temps i que es va allargar quan vaig entrar a la Blume’, explica el català. A New Jersey Institut of Technology hi cursa els estudis en Bussines, però a més, juga a la lliga universitària amb l’equip de voleibol de la Universitat. Sis mesos després ha rebut dos grans premis. Per un costat ha estat nombrat millor jugador novell de l’any de la conferència est i, a més, ha entrat en el sis ideal del primer equip d’aquesta conferència.

Van ser els seus propis companys i el seu entrenador qui van informar a Gimeno que havia rebut aquesta distinció. El jugador assegura que està ‘molt content, però m’hagués agradat més que l’equip es classifiques pels play off que rebre aquest premi individual’, i és que New Jersey s’ha quedat a només una victòria de classificar-se. Álvaro Gimeno diu que s’ha adaptat ‘molt bé, gràcies a l’equip que m’han ajudat molt des del principi’. Tot i això comenta que ‘hi ha molta diferència en l’aspecte físic. Allà hi ha nois molt joves físicament increïbles i a nivell de joc es nota’. La seva posició a l’equip de la lliga universitària dels Estats Units és de receptor.

Ara, Gimeno participarà a les activitats prèvies a la Fase de Classificació per al Campionat d’Europa U20. ‘Tenia moltes ganes de venir perquè, a més, el pre europeu està fora de les meves dates de competició allà’ explica Gimeno. Ara estarà a la concentració a Palència fins al 20 d’abril quan disputin un bilateral amb Croàcia. Després, si entra al llistat definitiu de la prèvia europea marxarà amb l’equip del 26 al 30 d’abril a Corigliano Calabro. ‘Juguem a Itàlia i ens toca un grup molt fort, però això em feia tenir més ganes de venir’, diu el jugador que, a més, es trobarà amb la resta de companys catalans amb qui també ha compartit diversos anys a la Blume.

El jugador català que, a part del grup de tecnificació GET Blume on ha estat entrenat per Alberto Toribio, ha format part del Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau amb qui ha estat campió de Catalunya i d’Espanya, veu el seu futur ‘del tot imprevisible’. Per ara, sap que vol ‘acabar els quatre anys d’universitat als Estats Units’, i més endavant ‘m’agradaria viure professionalment del voleibol, no m’imagino la meva vida sense volei’, assegura.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top