Alberto Toribio torna a la Superlliga com entrenador de Rio Duero Soria

El juny de 2011 s’anunciava la incorporació d’Alberto Toribio com a nou responsable del programa ARC Blume masculí de voleibol en substitució de Javier Peña. Avui, 10 anys després, comuniquem el retorn de Toribio a la màxima categoria del voleibol espanyol anunciant el seu fitxatge com a primer entrenador del CD Río Duero Soria per les dues properes temporades.

Tot i que serà presentat properament (iniciarà el projecte amb el club sorià a partir de setembre), estarà al capdavant de l’equip masculí GET Blume fins al final de temporada, activa a Catalunya fins a juny. Com l’entrenador val·lisoletà indica, ‘sóc molt feliç a Catalunya i el vòlei català m’ho ha donat tot’. Toribio també vol ‘agrair a la presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora, les facilitats i el recolzament que m’ha donat per prendre la decisió de tornar a la Superlliga. És el moment i el projecte encaixa amb la meva manera de viure el voleibol ’.

Alberto Toribio es va formar com a jugador a les files de la Universidad de Valladolid, però ben aviat va iniciar la seva relació amb Catalunya, formant part de les files del CV Sant Boi. Com entrenador, després de dues temporades al CV Elx, es va posar al capdavant del primer equip del Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau assolint una històrica tercera posició a la Superlliga masculina i dues classificacions per a competició europea. Un fita irrepetible pel club cooperativista que el va portar a ser distingit amb el premi Toni Ponce, com a millor entrenador.

El 2011, l’entrenador de Valladolid, firma amb la Federació Catalana de Voleibol per fer-se càrrec del programa d’alt rendiment masculí al que ha aconseguit atorgar un estil, marcat pel caràcter i la disciplina que imprimeix i exigeix als seus jugadors, però que tants bons resultats i reconeixements ha obtingut. Com a seleccionador català de menors ha aconseguit tres ors i una plata als Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques (2012, 2013, 2014 i 2018), portant a la selecció catalana a ser un referent i un model a seguir en quant a valors i metodologia esportiva es refereix. Els èxits assolits en aquest àmbit l’han portat a ser reconegut com un tècnic ‘amb un dels palmaresos més extensos del vòlei espanyol a la gran cita de les seleccions autonòmiques’, segons la RFEVB (2019).

El seu extens currículum i la seva trajectòria també l’han permès formar part de la Selecció Espanyola, sent un entrenador de les categories de menors. EL 2006 va ser segon entrenador de la Selecció Espanyola que va participar al Campionat del Món Escolar a Croàcia. L’any 2018 va debutar com a primer entrenador de la selecció espanyola sub-18, en substitució de Ricardo Maldonado, tornant del WEVZA celebrat a Bèlgica amb una destacada medalla de bronze. Una experiència que va repetir l’any 2019 tant amb la selecció sub-19 com amb la sub-17.

Talent que marxa de Catalunya, però que ha deixat una empremta que serà difícil d’esborrar i que ha quedat impresa en els prop de 100 jugadors que han passat per la Blume al llarg d’aquests anys. Un treball excel·lent que s’ha traduït en jugadors de màxim nivell en el panorama català, espanyol i internacional. Un ADN Toribio que ens haurem d’acostumar, a partir d’ara, a veure a la banqueta del CD Rio Duero Soria, i al que la Federació Catalana de Voleibol li desitja tots els èxits.

 

Talent que marxa de Catalunya, però que ha deixat una empremta que serà difícil d’esborrar i que
ha quedat impresa en els prop de 100 jugadors que han passat per la Blume al llarg d’aquests anys.
Un treball excel·lent que s’ha traduït en jugadors de màxim nivell en el panorama català, espanyol i
internacional. Un ADN Toribio que ens haurem d’acostumar, a partir d’ara, a veure a la banqueta
del CD Rio Duero Soria, i al que la Federació Catalana de Voleibol li desitja tots els èxits.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top