A un mes de l’inici de la Superlliga Junior femenina on hi prendran part cinc equips catalans

Només resta un mes per a l’inici de l’edició de 2016 de la Superlliga Junior femenina ja va conèixer els seus participants definitius, així com el sorteig de la competició en la que hi participaran fins a cinc equips catalans, d’una competició de la que és actualment campió l’IBSA CV CCO 7 Palmas que va derrotar en l’edició de l’any passat al CVB Barça en una igualada final decidida en el tie-break.

El passat 21 de desembre la RFEVB va dur a terme el sorteig de la competició que tes disputarà entre els dies 17 i 21 de febrer a les localitats asturianes de Llanes, Colombres i Ribadesella on enguany hi participaran 24 conjunts i on fins a cinc equips catalans hi prendran part en la lluita pel títol de la competició. Així, CVB Barça, CV Vall d’Hebron, CV Esplugues, CV Viladecans i CV Sant Cugat, van conèixer el nom dels seus rivals de la primera fase, amb l’avantatge inicial de no encreuar-se entre ells en aquesta primera etapa de torneig.

Al Grup A de la competició, amb l’amfitrió del torneig, va anar a parar el DSV CV Sant Cugat, qui retorna a una competició de la que va ser campió al 2012 i bronze en 2013, les vallesanes compartiran grup amb l’AD La Curtidora, Ireauto Castrol Élite Voley canari i el Red Piso Torrejón madrileny. En el Grup B ha quedat enquadrat el CV Esplugues, medalla de bronze a 2015, juntament amb el campió IBSA CV CCO 7 Palmas, Universidad de Burgos i CV Madrid. El subcampió vigent, CVB Barça, començarà el torneig des del Grup C, tenint com a rival de grup a Almeria Volley Grupo 2008, RGC Covadonga i VP Madrid.

Dos dels equips que repeteixen actuació de l’any passat a Las Palmas de Gran Canària, CV Vall d’Hebron i CV Viladecans, van quedar enquadrats al Grup D i E respectivament. El CV Vall d’Hebron, que va perdre l’any passat el bronze al tercer i quart lloc davant el CV Blockout, començarà la competició des del Grup D, tenint com a primers rivals de grup al CV La Calzada asturià, el Professional Answer Alcobendas i el CV Finestrat alacantí, mentre que el CV Viladecans, en la seva tercera participació en Superlliga Junior femenina, tindrà com a rivals del Grup E a CV Haris Tenerife, Cajamar Almería i CV Benidorm.