Nou èxit del programa d’inclusió social a través de l’arbitratge d’Insersport

Un any més, la Federació Catalana de Voleibol ha col·laborat amb el programa Inersport de la Unió de Federació Esportives de Catalunya amb la formació arbitral de joves en risc d’exclusió social. Un programa que permet als joves que hi participen integrar-se al món laboral a través de l’arbitratge. Enguany s’ha format a 10 joves, que es sumen als 10 que hi van participar l’any passat, i dels quals, 6 ja participen de manera habitual en l’arbitratge de partits de la Federació Catalana de Voleibol.  

El curs d’arbitratge d’Insersport ha constat de 12 classes presencials que ha impartit Quim Ventura, àrbitre internacional de vòlei platja i Superlliga de pista, a més de dos psicòlegs que han acompanyat els joves al llarg de l’aprenentatge i les formacions pràctiques. A banda del reglament de voleibol, els participants del curs també aprenen a omplir l’acta, el que els permet actuar d’anotadors a la competició catalana de voleibol.  

Dels 20 estudiants que han participat al programa Insersport en les dues darreres edicions, sis alumnes ja són habituals dels terrenys de joc desenvolupant tasques d’àrbitre els caps de setmana. Quatre d’ells van realitzar el curs l’any passat, i són alumnes que també han volgut participar aquest any explicant la seva experiència als nous alumnes. Com Aata Marjani els va explicar a l’última sessió ‘voler és poder’ ja que el jove assegura que ‘estic molt orgullós de ser àrbitre i del que he aconseguit’.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt