Èxits internacionals de platja per l’àrbitre català Quim Ventura

Continuen arribant grans actuacions arbitrals per part de representants catalans d’aquest col·lectiu arreu del món. L’àrbitre internacional de vòlei platja, Joaquim Ventura, estén el seu currículum i èxits internacionals des que debutés com a àrbitre d’elit fa ja un grapat d’anys. En aquesta ocasió, Ventura ha participat en les darreres setmanes en el ‘Stare Jablonki’, torneig challenge de la Federació Internacional de Voleibol (FIVB) celebrat a Polònia, i en l’Europeu Sots-22, celebrat fa només uns dies a Turquia.

Entre els últims dies de maig i els primers de juny, el català Joaquim Ventura va ser protagonista al Beach Pro Tour Stare Jablonki Challenge de Polònia. Ventura va xiular partits de gran nivell, destacant-ne com a primer àrbitre la lluita pel bronze masculí entre els neerlandesos Boermans/de Groot i els argentins Capgrosso/Capgrosso, amb victòria final europea, o el duel de quarts de final femení entre les austríaques Tina/Anastasija i les australianes Mariafe/Clancy. Precisament, en aquest esdeveniment, la parella espanyola formada per Liliana Fernández i Paula Soria varen aconseguir el bronze, resultat amb el qual van treure el bitllet per als Jocs Olímpics de París.

Després del viatge a Polònia, l’àrbitre internacional va viatjar fins a Termal (Turquia), on va jugar-se, fa només uns dies, l’Europeu Sots-22 de Vòlei Platja, tant en categoria masculina com en femenina, organitzat per la Confederació Europea de Voleibol (CEV), on va gaudir d’una nova experiència on jugaven els millors esportistes de vòlei platja la seva generació. Ventura va tornar a protagonitzar una gran actuació, on va xiular partits tan rellevants com els quarts de final masculí com a primer àrbitre entre els turcs Kurt/Kuru i els francesos Canet/Rotar. Per acabar d’arrodonir una gran setmana, el català va tenir el plaer de xiular la final per l’or masculina com a primer àrbitre, on els suecs Hölting Nilsson/Andersson varen arribar al desempat per vèncer als noruecs Mol/Aas en quasi una hora de partit.

Un cop finalitzada la petita gira europea de Ventura, el català torna a casa per tal de poder coordinar les proves del Campionat de Catalunya de Vòlei Platja, les quals varen començar fa només uns dies a Cunit, i que tindran parada aquest cap de setmana a la platja de l’Aiguadolç de Vilanova i la Geltrú.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt