Tristesa en el món del voleibol per la pèrdua de Miguel Àngel Falasca

La Federació Catalana de Voleibol vol expressar el seu més sentit condol per la pèrdua del jugador Miguel Ángel Falasca, que ha mort aquesta passada nit a conseqüència d’una aturada cardíaca. El món del voleibol català es suma al dolor de la família i amics. Descansi en pau.

Miguel Ángel Falasca, nascut a l’Argentina però amb nacionalitat també espanyola va ser un dels col·locadors més prolífics de la selecció espanyola absoluta de la que en va formar part entre 1993 i 2009. A Espanya va jugar al Málaga i al Gran Canaria abans de marxar a la Lliga italiana on va jugar a les files del Bolonya i el Ferrarra. També va passar per la lliga belga abans de tornar de nou a Itàlia per vestir la samarreta del Mòdena.

Amb la selecció absoluta masculina va debutar l’any 1993, on també va jugar el seu germà Guillermo Falasca. Entre els títols més destacats hi ha la vuitena posició al Mundial de 1998 i la novena posició als Jocs Olímpics de Sidney de l’any 2000. L’any 2005 aconsegueix el bronze a la Lliga Europea de Voleibol, sent campió al 2007 i finalista al 2009.

Com a entrenador també ha tingut una extensa i reconeguda carrera aconseguint diferents èxits després del seu debut a Polonia al capdavant del Skra Belchatow amb el que va aconseguir la Superlliga Polaca i dirigir a la selecció de la República Txeca. L’última temporada, Falasca va dirigir per primera vegada un equip femení, el ProVictoria Monza amb el que ha aconseguit la Challenge Cup.

La Federació Catalana de Voleibol ha decretat un minut de silenci a les finals del Campionat de Catalunya de Vòlei Platja que es disputaran demà a Cambrils en memòria d’aquest fantàstic jugador que tants èxits ha donat al voleibol espanyol.

 

CASTELLANO

La Federación Catalana de Voleibol quiere expresar su más sentido pésame por la pérdida del jugador Miguel Ángel Falasca, que ha muerto esta pasada noche a consecuencia de un infarto. El mundo del voleibol catalán se suma al dolor de família y amigos. Descanse en paz.

Miguel Ángel Falasca, nacido en Argentina pero también con nacionalidad española fue uno de los colocadores más prolíficos de la selección española absoluta de la que formó parte entre 1993 y 2009. En España jugó en Málaga y en Gran Canaria, entre otros, antes de partir a la liga italiana donde jugó en las filas del Bolonia i el Ferrara. También pasó por la liga belga antes de volver de nueva a Italia para vestir la camiseta del Módena.

Con la selección absoluta masculina debutó el año 1993, donde també jugó su hermano Guillermo Falasca. Entre los títulos más destacados está la octava posición en el Mundial de 1998 y la novena posición en los Juegos Olímpicos de Sidney el año 2000. En 2005 consiguió el bronce en la Liga Europea de Voleibol, siendo campeón en 2007 y finalista en 2009.

Como entrenador también ha tenido una extensa y reconocida carrera consiguiendo diferentes éxitos después de su debut en Polonia al frente del Skra Belchatow con el que consiguió la Superliga Polaca y dirigió a la selección de la República Checa. La última temporada, Falasca dirigió por primera vez a un equipo femenino, el ProVictoria Monza, con el que consiguió la Challenge Cup.

La Federación Catalana de Voleibol ha decretado un minuto de silencio en las finales del Campeonato de Cataluña de Vòlei Playa que se disputaran mañana en Cambrils en memòria de este fantástico jugador que tantos éxitos ha dado al voleibol español.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top