Tret de sortida als Jocs del Mediterrani

Demà comencen, tot i que un any més tard del previst, els Jocs del Mediterrani de la ciutat de Tarragona. Més de 3.500 esportistes de 26 països participaran en les més de 30 disciplines que acull aquest esdeveniment. En total seran 84 els catalans que participin als Jocs del Mediterrani, 3 dels quals ho faran defensant els colors d’Espanya en les modalitats de voleibol i vòlei platja. També hi participaran un total de 9 àrbitres del col·legi català.

Dels 32 jugadors de voleibol i vòlei platja que s’han desplaçat fins a Tarragona, n’hi ha 3 que ho viuen de manera especial per jugar a casa en un esdeveniment d’aquestes característiques. Aharon Gàmiz, Maria Segura i Amaranta Fernández són els jugadors catalans que a partir de demà defensaran a la pista i a la platja els colors espanyols. També hi havia de ser Mabel Caro, però una lesió d’última hora l’ha deixat fora de la convocatòria. Les dues seleccions espanyoles disputaran primer una fase de grups, de tres equips, on només els dos primers classificats accediran als quarts de final que començaran el dimecres 27 pels nois i el dijous 28 per les noies.

La Selecció Espanyola absoluta masculina de voleibol, que conta amb la presència del jugador català del FC Barcelona, Aharon Gàmiz, ha quedat enquadrada en el grup C de la competició amb les seleccions d’Egipte i Macedònia. El conjunt de Fernando Muñoz debutarà el 23 de juny, a les 19 hores, davant els macedonis i disputarà el segon partit de grup el dilluns 25, a les 19 hores, davant Egipte. Els partits es disputen al Tarraco Arena Plaza.

La Selecció Espanyola abolsuta femenina, dirigida per Pascual Saurín, té entre les seves files la jugadora catalana del Cueno italià, Maria Segura. Ha estat baixa d’última hora Mabel Caro, que en un entrenament es va fer una luxació i fractura a un dels dits d’una mà i es recupera de cara al preeuropeu que la selecció disputarà aquest agost. Les noies, que estan enquadrades en el grup B amb Bòsnia Hercegovina i Turquia, debutaran el dissabte a les 13 hores davant les bosnianes i tancaran la fase de grups diumenge a les 19 hores amb les turques. Els partits es disputen al Serrallo Pavilion.

Per últim, en vòlei platja també hi ha representació catalana amb la mataronina Amaranta Fernández, que formarà dupla amb Ángela Lobato. La competició de vòlei platja serà del 28 al 30 de juny a les instal·lacions expressament muntades per aquest esdeveniment a la platja de l’Arrabassada de Tarragona. Entre dijous i divendres seran les eliminatòries, vuitens i quarts de final, mentre dissabte es disputaran les semifinals i finals de la competició.

També seran una part important de la delegació catalana en el voleibol els 9 àrbitres del col·legi català que participaran en els Jocs del Mediterrani realitzant diferents funcions entre el Tarraco Arena Plaza i el Serrallo Pavilion. Mireia Carreño ha estat designada com Asistent del Delegat Arbitral, David Fernández és l’àrbitre designat pel Comité Olímpic Espanyol i Daniel Sarrión fa les funcions de coordinador arbitral. Com anotadors electrònics estaran Eva d’Acuña i Esperanza García, i com a jutges de línia hi participaran l’Albert Elvira, Laura Puertolas, Daniel Gonçalves i Víctor García.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top