Tres catalans, destacats en la consecució del bronze d’Espanya al 8 Nacions Sub’18

La selecció espanyola Sub’18 masculina va assolir diumenge la medalla de bronze al 8 Nacions de la categoria després de derrotar 3-2 en la final de consolació a Alemanya, pujant així al tercer calaix del podi del prestigiós torneig continental del qual hi prenen part també les seleccions d’Itàlia, qui va sumar el seu tercer or consecutiu en aquesta categoria, França, Portugal, Bèlgica, Suïssa i l’amfitriona Holanda.

El seleccionador estatal Benjamin Vicedo va tenir com a tècnic assistent al responsable del grup masculí GET Blume Voleibol, Alberto Toribio, tant en la concentració prèvia com al llarg del torneig, en un torneig on els tres jugadors catalans presents han destacat amb les seves respectives actuacions.

Annas Anzaoui (CV Mataró), Álvaro Gimeno (CV Sant Pere i Sant Pau) i Dexter Edwards, tots tres amb passat i present formatiu al programa d’alt rendiment de la Federació Catalana de Voleibol sota les ordres d’Alberto Toribio han estat titulars a tots els partits de la selecció espanyola i protagonistes d’aquest èxit del voleibol formatiu estatal.

Tal com va passar en els últims partits que va disputar Espanya en aquest torneig, va ser el tie-break el que va decidir el guanyador del partit. En aquesta ocasió no van haver de remuntar un resultat desfavorable, com en els dos xocs previs sinó que va veure com l’inspirat conjunt germànic recuperava la diferència en contra.

Espanya va liderar les dues primeres mànegues amb claredat, impulsant el seu joc d’atac en l’encert del català Álvaro Gimeno i el mallorquí Jordi Ramon. No obstant això, la reacció alemanya es va produir en el tercer set. A partir d’aquest moment, els alemanys van passar a controlar el partit i van liderar el marcador gràcies a la inspiració de Laurenz Karlitzek. Així, Alemanya es portava els dos parcials següents 20-25 i 18-25, enviant el partit al tie-break.

El cinquè set va ser dominat de principi a fi per Espanya. Un parcial inicial de 5-3 dels joves espanyols va situar als nois de Benjamin Vicedo al capdavant. Tot i la reacció darrera dels germans, Espanya no va cedir i va aconseguir el 15-13 que valia tota una medalla de bronze del 8 Nacions.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top