Suport absolut a la gestió de Zamora en l’Assemblea General del vòlei català

La Federació Catalana de Voleibol va celebrar aquest passat dissabte l’Assemblea General Ordinària en la que es va posar de manifest el suport unànime dels clubs al projecte i gestió de Maribel Zamora i la seva Junta Directiva. Tots els punts a votació es van aprovar per unanimitat dels assembleistes presents a la Sala Museu de la Federació Catalana de Tennis.

Amb aquest acte de reunió del vòlei català es va tancar la temporada present i es van assentar les bases per a la següent, donant llum verda a la gestió federativa del darrer any i fent costat a les propostes que l’ens federatiu proposa per a la següent temporada.

La presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora, va iniciar l’Assemblea amb el tradicional informe de presidència en el que va destacar les millores de l’ens federatiu del darrer any, com la creació i creixement de l’Àrea de Comunicació, amb més personal i la contractació d’una agència de suport, a més de l’acord amb el diari Sport per tenir dues pàgines al mes en la versió en paper; o tots els actes promocionals que s’han fet del voleibol a través de la sèrie Haykiuu, com la presència al Saló del Manga o l’acord amb el Club Super 3 de Televisió de Catalunya per sortejar experiències amb els equips catalans de la Superlliga.

També va anunciar les properes novetats com la creació de l’Àgora. Com Zamora va explicar ‘tenim greus problemes amb la conservació de la nostra història, ja que no tenim dades ni arxius en condicions’, per això va comunicar la voluntat de crear aquesta comissió que ‘tindrà l’encàrrec de conservar la memòria històrica del vòlei català’, puntualitzant que un dels punts importants serà ‘el llibre de la història del vòlei català per l’octubre del 2026 quan la federació celebri el 70è aniversari’. També es va posar sobre la taula el treball que està fent la Federació Catalana de Voleibol amb Wilson ‘amb qui s’ha adquirit el compromís de fe un estudi per millorar la pilota de les competicions catalanes, i de les que estan a punt d’arribar els primers nous prototips’ va explicar la presidenta.

Es va plantejar també a l’assemblea un canvi de la seu central de la federació L’actual està lliure de càrregues però queda petita pel volum de feina i de personal actual. Es planteja la venta o lloguer de la seu del carrer Jonqueres per poder assumir la compra d’una nova seu, també a Barcelona ciutat i que compleixi amb les necessitats d’espai i serveis necessaris actualment.

Altres aspectes destacats de l’informe van ser la ‘situació molt negativa amb la RFEVB’. La presidenta de la federació catalana va explicar que aquest any la subvenció federativa que s’ha rebut des de l’espanyola ha estat ‘zero’, mentre que d’altres federacions afins al president són les que més subvenció han rebut ‘gràcies als criteris no objectius que s’apliquen actualment’. En aquests moments hi ha interposada una demanda contra la RFEVB per part de cinc federacions a causa de la no votació a les assemblees de les propostes que no contenen esmenes. Tot i aquesta situació, el vòlei català treballa de manera conjunta amb altres federacions territorials per dur a terme projectes com el circuit de vòlei platja del mediterrani o les lligues interterritorials que permetran el creixement del voleibol a ubicacions com les Terres de l’Ebre amb la Federació Valenciana; i a Lleida i la Franja amb la Federació d’Aragó. Com a projectes futurs, el més proper és el d’aquest proper cap de setmana amb el primer Torneig de Sitting Volley que es celebrarà a Castellar del Vallès dins la III Setmana Catalana de l’Esport i que comptarà amb la presència de seleccions d’Andalusia, Itàlia i Bòsnia i Hercegovina, a més, de la selecció catalana.

Pel que fa als punts de l’ordre del dia tots van ser aprovats per unanimitat dels presents. En aquest sentit, els comptes de la Federació també van se avalats de manera unànime pels assistents, amb l’aprovació d’un pressupost de cara l’any 2023 de 2.720.170 euros i l’anunci d’un superàvit de gairebé 26.441’16 euros corresponent a l’exercici tancat de 2022. Zamora, a més, va posar en relleu que la bossa d’ajuda a clubs ha ascendit en aquesta darrera convocatòria a 178.000 euros.

En la vessant esportiva, els assistents també van aprovar per unanimitat el pla general d’actuació per a la temporada 2023/2024, els programes, les activitats esportives i els seus objectius, així com el programa ARC. Pel que fa a les noves propostes presentades per l’equip de Zamora, totes van ser aprovades també per unanimitat, entre les que destaquen el nou protocol d’actuació en el vincle d’origen.

Per últim, Maribel Zamora, va felicitar a tots els campions i campiones de Catalunya de la temporada, així com els èxits dels equips catalans en competició i campionats d’Espanya. Finalment, va voler agrair a tots els presents el bon desenvolupament de l’assemblea, així com un reconeixement especial als treballadors de la Federació Catalana de Voleibol ‘per la gran labor que estan desenvolupant en tots els projectes’.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt