Nova temporada de competició d’Ecuavoley a Catalunya

Un any més, la Federació Catalana de Voleibol , conjuntament amb l’Associació Equatoriana d’Ecuavoley, i amb la col·laboració de la Direcció de Serveis d’Immigració i Interculturalitat de l’Àrea de Qualitat de vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, posen en marxa el IV Torneig d’Ecuavoley que es disputarà a la ciutat de Barcelona. L’objectiu de l’ens federatiu català és seguir donant suport a aquesta disciplina esportiva que practiquen més de 500 persones a tota Catalunya.

Des del maig del 2011, la Federació Catalana de Voleibol i l’Associació Equatoriana d’Ecuavoley treballen conjuntament per la implantació reglada d’aquesta disciplina a Catalunya i la resta d’Espanya. Amb aquesta voluntat, l’ens federatiu català va crear el primer Reglament Oficial de la historia d’aquest esport a tot el món i dóna suport a diferents activitats i tornejos que organitza l’Associació Equatoriana d’aquesta disciplina esportiva.

L’Ecuavoley és una variant del voleibol que es practica al país sud-americà sense ser considerat professional. Les principals diferències amb el voleibol són que només hi ha 3 jugadors a pista, es practica amb una pilota de futbol i la xarxa està a una alçada de 2’75 metres d’alçada. A més, només es juguen dos sets a 15 punts, i per puntuar l’equip ha de tenir el servei.

L’activitat consisteix en posar en marxa una competició d’Ecuavoley que finalitzarà al mes de desembre amb la disputa de les finals en un torneig on hi participaran els equips millors classificats i un equip de vòlei pista format per jugadors federats seleccionats per l’ocasió. D’aquesta manera es dóna a conèixer aquest esport entre els esportistes catalans que ja practiquen voleibol.

L’objectiu d’aquesta col·laboració i l’organització d’aquest campionat és la regularització i divulgació d’aquesta disciplina esportiva com a eina de cohesió per fomentar la integració social d’aquest col·lectiu al món del voleibol i la societat catalana en general. El projecte va començar fa 4 anys, i actualment es pot considerar consolidat gràcies a la creació dels reglaments de joc i la disputa d’aquesta modalitat en competició a casa nostra.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top