Medalla d’or i de plata per Catalunya al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques

Catalunya torna del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques amb el títol de campiones en categoria infantil femenina i el de subcampiones en la cadet femenina. Les més petites han revalidat el títol aconseguit l’any passat amb una contundent victòria davant la selecció d’Astúries. Les cadet perdien la final, després de dominar el partit els dos primers sets, amb la selecció balear. El conjunt cadet masculí finalitzava en cinquena posició, mentre els infantils ho feien en una meritòria sisena plaça.

L’equip de Joshua Pérez i Sonia Fandos ha dominat amb superioritat a tots els rivals i ha acabat penjant-se la medalla d’or sense perdre ni un sol set en els cinc partits disputats al llarg del campionat. Les catalanes han mostrat en tot moment un joc sòlid i eficaç, molt regular, estable i cohesionat que ha permès anar guanyant partit rere partit. La final, disputada amb la selecció asturiana, va seguir la tònica de la resta de partits i, tot i patir en el primer set, va dominar amb claredat els dos següents per tancar amb un nou 3-0 la seva participació al campionat espanyol.

Amb aquesta nova medalla d’or la selecció infantil femenina catalana es consolida com la comunitat autònoma amb més títols en els últims deu anys. Amb el d’ahir, són 8 els podis aconseguits per les infantils de Catalunya entre els que hi ha 6 medalles d’or (2011, 2012, 2013, 2014, 2018 i 2019) i dues de bronze (2017 i 2010). Aquesta edició han tancat el podi dues de les comunitats autonòmiques que també son habituals al podi infantil femení, Astúries i Andalusia.

Menys sort han tingut les cadets de Miguel Fuente i Arthur Cohen a la final del torneig que les ha enfrontat a la selecció balear. Les catalanes han començat dominant el partit, primer remuntant el primer parcial que perdien per 18-24 i que han acabat guanyant i, després, tancant el segon set amb un 25-17 al marcador. Però la selecció balear, sabedora del seu potencial i les seves possibilitats, i més després del gran campionat que portaven a les espatlles havent derrotat a seleccions favorites al podi, no han deixat escapar la possibilitat de remuntar el partit. Les catalanes cada cop més incòmodes al camp no han tingut opcions de tancar el partit i s’han vist abocades al set de desempat. Un tie break que han dominat les balears fins al 10-13 i que les catalanes han aconseguit empatar. Final d’infart i de pell de gallina amb intercanvi de punts que han acabat finalitzant les de les illes amb un 14-16. El tercer calaix del podi l’ha ocupat Andalusia. La selecció cadet femenina acumula 7 títols en els darrers 10 anys de campionat. En aquest cas són 3 ors (2012, 2013 i 205), 3 plates (2010, 2011 i 2019) i 1 bronze (2018).

La selecció cadet masculina ha finalitzat el CESA 2019 en cinquena posició. Una selecció molt jove no ha acabat de trobar-se a la pista per fer front als rivals d’aquest campionat. Van començar amb derrota per 3-0 amb Canàries que els va situar com a segons d’un grup de 3, on també hi havia la Comunitat autònoma d’Aragó. A quarts de final, una nova derrota amb Andalusia allunyava a l’equip d’Alberto Toribio i Idaira Vega de les opcions de revalidar el títol assolit l’any passat. Finalitzaven el torneig amb una victòria molt ajustada amb Galícia que els ha situat en cinquena posició. La selecció cadet acumula 3 ors (2013, 2014 i 2018) i una plata (2012), totes elles amb Alberto Toribio al capdavant de l’equip. El podi d’aquesta categoria ha estat per Castella La Manxa, primer; Madrid, segon; i Canàries, tercer.

Per últim, la selecció infantil masculina segueix millorant posicions en el campionat any rere any i a està més a prop del bronze aconseguit l’any 2010. Aquesta edició, l’equip entrenat per Sergi Mirada i Camilo Caro ha finalitzat el Campionat d’Espanya en sisena posició, millorant la setena de l’any passat i la vuitena del 2017. Els joves jugadors han mostrat un bon nivell de joc que s’ha anat consolidant al llarg del torneig. Al podi han pujat la selecció de Canàries, medalla d’or; Múrcia, medalla de plata; i Galícia, bronze.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top