Majoria d’aprovacions per unanimitat a l’Assemblea General de la FCVb

Aquest dissabte, 17 de juny, es celebrava a la Sala David Moner de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya l’Assemblea General de la Federació Catalana de Voleibol a fi de deliberar i resoldre els punts establerts en l’ordre del dia. Entre els aspectes destacats hi va haver la ratificació dels membres de la Junta Directiva, la memòria d’activitats, la normativa de sortejos, el canvi en la normativa de cessions de les jugadores Blume i del set obligatori per a categoria infantil.

Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol va obrir l’acte amb el nomenament dels interventors de l’acta de l’assemblea, que van ser Lluis Amat del CV Viladecans, i Nuria Terribas, del DSV CV Sant Cugat. Tot seguit es va procedir a l’informe de presidència on Zamora va voler fer un resum de la temporada, fent especial atenció a l’increment d’equips en competició i per tant en l’ampliació del número de llicències, que ja sobrepassa  les 8.000. Entre els actes més destacats d’aquesta temporada hi ha el Campionat de Seleccions Provincials celebrat a Lleida al gener o el Campionat d’Espanya Infantil Femení celebrat a Granollers i del que va voler destacar públicament l’esforç realitzat pel club que presideix Joan Carles Marín, l’AE Carles Vallbona. Per últim, i relacionat amb les activitats, es va fer menció especial de la celebració de la Lliga Mundial a primers de juny, on la presidenta de l’ens federatiu català va voler destacar la gran tasca de col·laboració realitzada pel Club Voleibol Vall d’Hebron i als seus més de 70 voluntaris que van donar suport a l’esdeveniment, que va ser tot un èxit d’afluència. Així, l’organització conjunta duta a terme entre la RFEVB, la FCVB i l’Ajuntament de Barcelona va ser un èxit esportiu i institucional.

Dins l’informe de presidència també es va fer menció a l’estament arbitral, amb especial rellevància en el marc internacional dels àrbitres,  David Fernández, àrbitre internacional recentment nomenat àrbitre en competicions FIVB, i Quim Ventura, àrbitre internacional de vòlei platja. La presidenta va voler fer constar la felicitació de l’Assemblea i del vòlei català a tots dos per les seves trajectòries ascendents.

 En el pla institucional, la presidenta va expressar el condol per a la gran pèrdua del vòlei català del passat desembre, amb el traspàs de Diego León.

També es van donar a conèixer els principals aspectes a destacar de les eleccions al Consell Directiu de la UFEC, on Zamora és Secretària del mateix i membre del Comitè Executiu, a la Real Federación Española de Voleibol, de la que Maribel Zamora ha tornat a ser nomenada  vicepresidenta.

 Traslladant els principals canvis del voleibol estatal aprovats recentment a l’Assemblea General de la RFEVB,  es va donar a conèixer l’ampliació a 32 del número d’equips als Campionats d’Espanya femenins, assignant cinc d’aquestes noves places a les federacions amb major volum de llicències en les categories,  el que permet a Catalunya poder tenir més equips que participin als campionats estatals. També es va donar a conèixer que s’està plantejant la creació del Campionat d’Espanya de Clubs sots 21 de vòlei platja.

 Sobre la ratificació de nous membres de la Junta Directiva es va aprovar per unanimitat que  Nuria Terribas, Dolors Esteve i David López entrin a formar part de l’ens federatiu en el lloc de Toni Alemany, Raul Salguero i Gustavo Saucedo que han formalitzat la seva baixa de manera voluntària per motius personals. La Presidenta va informar del nomenament del directiu David Fernandez Fuentes coma Vicepresident Esportiu de l’ens federatiu català.

També es va aprovar per unanimitat la Memòria d’activitats 2016/2017, que contempla un tancament econòmic i un informe d’auditoria favorables amb un balanç positiu de més de tres mil euros, que s’aplicaran a fons social. Per unanimitat es va aprovar el nomenament de l’auditor per al següent exercici així com el pressupost per al 2017 i les seves bases d’Execució. En aquest punt es va donar a conèixer l’increment d’un 10% plantejat per Allianz en les pòlisses d’accident esportiu.

Pel que fa a competicions, s’aprovà per unanimitat la normativa de vòlei platja, així com la incorporació a totes les competicions del marcador online i l’ampliació de l’horari de joc a divendres tarda, sempre que hi hagi acord entre clubs. També, la nova normativa de sortejos que facilita el calendari anual a tots els clubs segons número d’inscripció es va aprovar amb tots els vots a favor. A més, a petició dels assistents s’afegirà a la normativa de competicions l’obligatorietat dels protectors dels pals com complement tècnic de pista. En el reglament general és va recalcar l’obligatorietat de tramitar un mínim de 8 llicències per equip amb una antelació de 10 dies abans de l’inici de la competició. Com a novetat, es va aprovar poder mostrar als àrbitres la documentació de tríptic signat per la federació i els documents d’identitats compulsats  de manera telemàtica.

Els dos punts que van originar més debat entre els assistents a l’assemblea van ser el que feia referència a l’ampliació de les cessions de les jugadores Blume per assimilar-los el màxim possible al que ja es realitza amb els nois. Aquest punt es va aprovar per majoria amb 6 vots en contra i 10 abstencions. També la reglamentació del set obligatori, així com el punt extra a aquells equips que alineïn a 11 jugadors en categoria infantil, va crear debat. Finalment, es va aprovar per majoria continuar amb el punt extra tal i com consta a la normativa actual i que el set obligatori no sigui d’aplicació a les fases finals. Un altre modificació rellevant en aquest punt va ser que tots els jugadors inscrits en acta hauran de jugar un set durant la competició regular, independentment de que siguin d’aquell equip o d’un altre equip del club.

Per acabar l’Assemblea, també es va aprovar el punt 8 sobre la modificació dels Estatus de la Federació en l’article 94, per incorporar la clàusula de submissió de la Federació Catalana de Voleibol al Tribunal d’Arbitratge Esportiu de Catalunya, i es va obrir el torn de precs i preguntes, que van estar encarats sobretot a l’inici de les competicions que es van derivar a la reunió de principi de temporada. La presidenta de l’ens federatiu català va voler felicitar a tots els equips campions de Catalunya de la temporada 2016-2017, a tots els clubs en competició estatal i superlliga, especialment l’ascens a Superlliga 2 del Club Voleibol Esplugues, l’ascens a Super Lliga del CV Sant Pere i Sant Pau, i la participació a la Challenge Cup del CV Barcelona Barça la propera temporada.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top