L’històric Diego León, rep el Premi Allianz al Seny Esportiu en la 19ena Festa de l’Esport Català

Diego León, l’històric, l’home que encara segueix lligat de ben a prop al voleibol, tot i els seus problemes de salut, va rebre ahir el merescut homenatge de l’Esport Català. En la dinovena edició de la Festa de l’Esport Català que organitza la Unió de Federacions Esportives de Catalunya juntament amb el Diari Sport, va recollir el Premi Allianz al Seny Esportiu.

La gala, que va comptar un any més amb la presència de la Presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora, membre del Consell Directiu de la UFEC i que va fer entrega d’un dels premis dedicats a les entitats centenàries de l’esport català, va dur-se a terme al Museu Marítim de Barcelona, comptant amb la presència de diferents autoritats entre les que destaca l’actual president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, el president de la UFEC, Gerard Esteva, o del Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau.

Més de 50 anys de dedicació al voleibol com a jugador, àrbitre internacional i membre del Comitè Organitzador als Jocs Olímpics de Barcelona’92, així com al Campionat d’Europa Júnior masculí i femení del 1995. Va ser un dels creadors de la secció de voleibol al Hockey Club Picadero. El 2010 es va instaurar des de la Federació Catalana de Voleibol el Premi Diego León, que premia cada any els millors àrbitres de la temporada.

En Diego León, que al 2014 va abandonar l’activitat arbitral per motius de salut, va haver de deixar l’arbitratge a l’espera de la recuperació d’aquesta operació, una recuperació ja en procés, esperant ja el seu retorn a les pistes, d’aquesta llegenda i forjador del voleibol català, tal i com avui el coneixem.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top