Les primeres categories femenines de menors a pel bitllet al Campionat d’Espanya

Sense ni un cap de setmana de descans s’ha tornat a reiniciar la competició de les primeres categories de menors femenines. Així, a la primera divisió juvenil, cadet i infantil femenina, després de la reagrupació per classificació, ja s’ha començat la fase decisiva que decidirà el títol del Campionat de Catalunya, les permanències i els descensos. A més, també està en joc l’accés per posicions a cadascuna de les fases finals que donaran bitllet als respectius campionats estatals.

A categoria juvenil i cadet, els equips que lluiten per proclamar-se campions de la Fase Campionat són el CVB Barça, el DSV CV Sant Cugat, el CV Vall d’Hebrón, el CV Esplugues, el Voleibol Sant Just i l’AEC Vallbona Granollers. Després de la primera jornada encapçala la classificació juvenil el CV Barcelona, mentre que a categoria cadet ho fa el Voleibol Sant Just. La primera plaça assegura el bitllet a la competició espanyola en aquelles competicions de Primera Divisió on Catalunya hi tingui dues places assignades, mentre que la segona plaça aniria a càrrec de, o bé el campió de la Fase Final a 8, que també es proclamaria campió de Catalunya, o del millor classificat en cas que coincidís el nom del campió de la Fase Campionat i de la fase final. Les noies del CVB Barcelona intentaran revalidar el títol de Campiones d’Espanya que han aconseguit, els últims dos anys, en categoria juvenil.

D’altra banda, són 10 els equips que tant a competició juvenil com a cadet juguen la fase de permanència. D’aquest grup, els dos millors classificats aconseguiran una plaça de repesca a la Fase Final i la resta intentaran evitar les posicions de descens a segona divisió.

Pel que fa a la categoria infantil, els equips que han aconseguit classificar-se a la Fase Campionat són el DSV CV Sant Cugat, el CV Vall d’Hebrón, l’AEC Carles Vallbona Granollers, el CVB Barça, el Club Vòlei Olot i el CV Lloret. El possible accés al Campionat d’Espanya funciona exactament igual que a les categories superiors, però en canvi, la permanència i el descens es disputen al setembre, el cap de setmana anterior al començament de la lliga infantil de la següent temporada. La fase de permanència es disputa en una competició entre els 4 últims classificats de primera, el 3r i 4t classificats de la Fase Final a 8 del grup Promoció de la 2a Divisió Infantil Femenina i dos equips de la categoria de plata que així ho sol·licitin. Els dos millors classificats d’aquesta fase jugaran a primera i els altres a segona divisió.

Aquestes competicions s’allargaran fins a mitjans d’abril, quan començaran les fases finals de la categoria. Els campionats d’Espanya, amb seu per confirmar, es disputaran a finals d’abril en categoria juvenil, a mitjans de maig per la categoria infantil i a mitjans de juny per la cadet.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top