La Lliga Mundial arriba a Barcelona

Barcelona acollirà a principis del mes de juny una de les rondes preliminars de la Lliga Mundial de voleibol. L’esdeveniment comptarà amb la presència de la selecció espanyola absoluta masculina i de les seleccions de Qatar, Mèxic i Grècia. Un esdeveniment històric que també servirà per a commemorar els 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona, a on el voleibol va tenir un paper important.

Del 2 al 4 de juny els aficionats al voleibol tenen una cita en el Pavelló Olímpics de la Vall d’Hebron de Barcelona. Un enclavament de luxe, no solament per la seva capacitat, més de 2.000 seients, sinó perquè ja va ser escenari dels encontres corresponents a la primera fase de les olimpíades de Barcelona 92. Els amants del nostre esport podran gaudir en aquest recinte de sis partits de la primera setmana de la ronda preliminar del grup 3 de la Lliga Mundial, el torneig més prestigiós de la FIVB que organitza anualment, i que tindrà a España, Qatar, Grècia i Mèxic com a protagonistes en l’apertura del torneig d’aquest 2017.

El combinat espanyol, com a selecció amfitriona, disputarà cada tarda, a les 18.00 hores un partit. Divendres s’enfrontarà a Mèxic, dissabte a la selecció asiàtica i diumenge a Grècia. Tres partits en principi a la mà i factibles per assolir la victòria per als nois que dirigeix el seleccionador Fernando Muñoz. La segona ronda de la fase preliminar es celebrarà del 9 a l’11 de juny, quan Espanya es desplaçarà fins la localitat austríaca de Linz per enfrontar-se a la selecció local, a Alemanya i de nou a Mèxic. Els resultats obtinguts a Barcelona seran claus per a finalitzar entre els quatre primers classificats del torneig i poder disputar la fase final i que doni opció a la selecció espanyola d’ascendir al Grup 2 de la Lliga Mundial en cas de victòria final.

Aquest serà el tercer any consecutiu que la selecció espanyola participarà al grup 3 de Lliga Mundial, després d’haver tornat a participar d’aquesta competició el 2014, i havent estat absent durant un llarg període comprés entre els anys 2008 i 2013. Anteriorment, Espanya, que des de que va debutar l’any 1995 en Lliga Mundial, precisament a Catalunya, en dos partits davant Brasil celebrats a Barcelona i Girona, havia participat en un total d’onze edicions en aquest prestigiós torneig. La cinquena plaça conquistada en 1999, 2002 i 2003, any en que la fase final va tenir lloc a Madrid, han estat la millor classificació història de la selecció espanyola absoluta masculina en un torneig que aquest 2017 celebra la seva vint-i-vuitena edició.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top