La Federació Catalana Voleibol s’adhereix al Manifest per a l’eliminació de la violència de gènere

Més de 200 entitats esportives de Catalunya ja s’han adherit al Manifest institucional del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que se celebra avui, amb activitats com la lectura del Manifest que han tingut lloc des del passat cap de setmana i que s’allargaran fins el proper diumenge 30 de novembre. La Secretaria General de l’Esport anima el sector esportiu del país a donar-hi suport.

La Federació Catalana de Voleibol ha aprofitat el ressò del món de l’esport per posar el seu gra de sorra per sensibilitzar la societat per sumar esforços per lluitar plegats contra la violència masclista i eradicar-la, adherint-se al Manifest per l’eradicació de la violència de gènere, conscienciant també als més de 80 clubs catalans a adherir-se, com així ho porten duent a terme des d’aquest cap de setmana clubs com el CECELL Lleida, CE Eduvolei Ametlla, CV Vilafranca, AE Molins, o aquesta nit mateix el CVB Barça aprofitant el marc del partit de tornada de la Challenge Cup. Una llista que de ben segur anirà augmentant en el nombre d’adhesions fins que acabi el període de la commemoració.

Des de la Secretaria General de l’Esport s’ha fet arribar el manifest institucional i el document d’adhesió a les entitats d’esport federat, esport escolar, esport universitari i organismes dedicats a la formació esportiva, entre d’altres, per tal d’aconseguir el màxim nombre d’adhesions i difusió en el període comprès entre el 22 i el 30 de novembre, ambdós inclosos.

Amb l’adhesió al manifest, el món de l’esport declara que vol “aixecar la veu, ferma, alta i clara per denunciar la vulneració constant dels drets humans que suposa la violència contra les dones.

La iniciativa d’aquest manifest s’emmarca en les actuacions previstes en el Programa Dones i Esports 2014-16, impulsat pel Gabinet de Gènere de la SGE i l’Institut Català de les Dones (ICD), un dels objectius del qual és contribuir a fomentar l’educació en valors donant suport a les iniciatives de les entitats esportives per visualitzar el rebuig a la violència i l’assetjament contra les dones en l’àmbit de l’esport.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top