La Federació Catalana de Voleibol organitza el primer Campionat de Catalunya de Vòlei Neu a Boí Taüll

La Federació Catalana de Voleibol, en el seu afany de seguir creixent com a institució, posa en marxa el I Campionat de Catalunya de Vòlei Neu. La competició, que mai s’ha disputat a Catalunya, tindrà lloc el proper 11 de març a l’estació d’esquí de Boí Taüll Resort, situada a 2.020 metres d’altitud en el marc de la Vall de Boí. Els guanyadors de l’esdeveniment seran els primers en coronar-se com a campions de Catalunya en aquesta modalitat.

Per tal de promocionar la participació en aquesta disciplina, la Federació Catalana de Voleibol col·labora en les despeses dels jugadors que hi competeixin amb l’objectiu d’afavorir l’afluència d’esportistes. El campionat, de categoria sènior, compta amb un total de 16 equips (8 masculins i 8 femenins), formats per tres jugadors titulars i un de suplent. Les inscripcions per a l’esdeveniment, que s’estendrà tot el cap de setmana, s’obriran la propera setmana. Els acompanyants dels esportistes que vulguin ser-hi presents també disposaran d’una oferta a mida en els pròxims dies.

El creixent interés que està experimentant aquesta disciplina esportiva els darrers anys s’ha materialitzat amb un calendari de competició oficial a nivell europeu, organitzat per la Confederació Europea de Voleibol (CEV) i on participen les principals seleccions del continent. A més, durant la celebració dels Jocs d’Hivern de Pyeongchang 2018 (Corea del Sud) i de Beijing 2022 (Xina), es varen celebrar demostracions de Vòlei Neu per tal de que la gent conegués aquesta disciplina. La Federació Internacional de Voleibol (FIVB) ha realitzat un pla a futur per tal d’expandir el circuit mundial arreu del món. 

Les primeres competicions conegudes en la disciplina nevada van realitzar-se a la dècada de 1990 a Àustria i Suïssa, si bé no va ser fins al 2008 quan no va començar a popularitzar-se com a prova esportiva a Wagrain (Àustria). El 2015 la CEV va incorporar el Vòlei Neu al seu calendari oficial. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt