Els catalans de les concentracions permanents treballen amb l’objectiu d’arribar a Europa

Un total de nou jugadors catalans treballen a les concentracions permanents de Soria i Palència amb la vista posada a entrar als equips que participaran a les Competicions europees el proper any. A més, ja es coneix el calendari del campionat preeuropeu per les categories sub 20 i sub 18 masculina i el de les categories sub 19 i sub 17 femenines.

A Soria, on té seu la concentració permanent de la selecció espanyola de voleibol femenina, a càrrec de Pascual Saurín, aquest any hi ha tres jugadores catalanes. Itziar López i Andrea Silva, que ja havien participat en concentracions anteriors, tenen la seva plaça per passar aquesta temporada al centre de tecnificació. Les acompanya Guadalupe Sol Rossell Mamone, que repeteix experiència. Totes tres, formades al programa de tecnificació català GET Blume, formen par de l’equip CAEP Soria que milita a Superlliga 2, i on després de 4 jornades ocupen la cinquena posició a la taula després de tres victòries i una derrota.

La plantilla, formada per 14 jugadores, treballa per preparar els diferents campionats on participarà la selecció espanyola sub 19 i sub 17. Al calendari ja es coneixen les dates del preeuropeu de les dues categories. Al gener de 2018 es disputarà a la República Txeca el preeuropeu sub 17, on Espanya ha quedat enquadrada en el grup C amb Islàndia, Eslovènia i la selecció amfitriona. La selecció espanyola sub 19, disputarà el preeuropeu a l’abril del 2018 a Eslovàquia on, a part de l’amfitriona, també trobarà les seleccions de Turquia i Croàcia al grup E.

Pel que fa als nois, un total de 6 jugadors catalans es formaran aquest any, a les ordres de Ricardo Maldonado, a la concentració permanent masculina que la selecció espanyola de voleibol té a Palència. Dexter Edwards, Miquel Campos, Álvaro Gimeno i Pau Mena, que havien format part de diferents concentracions la temporada passada, es sumen als dos jugadors que repeteixen estada a la concentració: Annas Anzoui i Arnau Caparrós. El sis jugadors formen part del l’equip CyL Palència 2018 que milita al grup A de Superlliga 2 Masculina. Després de dues jornades ocupen la tercera posició a la classificació general després de guanyar els 2 partits que han disputat.

A l’igual que les noies, l’equip es prepara no només per la competició de la lliga regular, sinó que ho fa en vistes al preeuropeu. La selecció espanyola sub 18 jugarà la prèvia del Campionat d’Europa, al gener del 2018 a Grècia, amb les seleccions de Letònia i Portugal. Mentre que la selecció sub 20 disputarà aquest campionat a l’abril del 2018, però la seu serà Itàlia. Allà disputarà la competició amb les seleccions de Bulgària, Suïssa i el conjunt italià.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top