El DSV CV Sant Cugat es retroba amb la victòria en la seva visita al Santa Cruz Cuesta Piedra

El DSV CV Sant Cugat torna a la senda de la victòria després d’haver encadenat dos partits consecutius amb derrota a la Lliga Iberdrola. El conjunt de Rafa Ruiz, que havia caigut de la quarta fins a la vuitena posició, es reenganxa així a la zona alta de la classificació amb onze punts, a només quatre del líder, l’Avarca de Menorca.

A diferència d’altres temporades, aquesta campanya es preveu de les més ajustades i batallades de la història de la competició amb l’alt nivell que estan mostrant tots els equips. Passat un terç de la competició regular, només sis punts separen el primer classificat, l’Avarca de Menorca, amb 15 punts, amb el desè, l’Arenal Emevé, que en suma nou.

L’equip santcugatenc arribava a la setena jornada de la competició amb la necessitat de sumar punts per tal de seguir en la pugna amb els equips capdavanters de la classificació. Enfront, esperava el Santa Cruz Cuesta Piedra, cuer de la Lliga Iberdrola amb només un punt, i que compta a les seves files amb la catalana ex de Blume, Berta Palau.

El partit, disputat al pavelló Quico Cabrera de Tenerife (Illes Canàries), va començar amb un intercanvi de cops per part dels dos equips, una mena de tanteig per veure quin dels conjunts era capaç de mantenir el tipus durant més temps. Després de l’empat a 7 punts, una sèrie d’errades no forçades de manera consecutiva per part de l’equip local donava un avantatge al DSV CV Sant Cugat, que d’aquesta forma podia tancar el set per 20-25 i així començar a encarrilar una victòria balsàmica.

El segon parcial va seguir la mateixa tònica que el primer. Un cúmul d’errors tant en defensa com en atac per part de l’equip local, donava ales a les jugadores del conjunt català per augmentar la seva renda en el marcador. Amb tot, el DSV CV Sant Cugat va poder tancar el segon set per la via ràpida amb un 11-25 i, deixant a punta de caramel una victòria que les fes tornar amb bon sabor de boca a Sant Cugat.

En el tercer i definitiu set, el Santa Cruz Cuesta Piedra va intentar reaccionar i capgirar el marcador, i va estar ben a prop d’aconseguir-ho. Un cop més, en els instants decisius del set, les errades en la recepció, l’absència de bloquejos defensius i alguns desencerts en el posicionament de les jugadores van fer que el CV Sant Cugat s’endugués el tercer parcial i el partit per 20-25.

Fins a tres jugadores de l’equip visitant van superar el llindar dels deu punts en el partit davant el cuer: la capitana Camila Maldonado, autora de 10 punts; Aina Berbel, amb 12 punts; i el nou fitxatge, Irene Verasio, amb 14 punts, van ajudar l’equip català a endur-se una victòria important per les de Rafa Ruiz. La jornada entrant, que tindrà lloc aquest mateix dissabte al pavelló municipal de Valldoreix, enfrontarà al DSV CV Sant Cugat contra l’Hidramar Gran Canaria, actual campió de la Lliga Iberdrola.