El Barça Voleibol s’endú un disputat derbi català davant el CNS Vòlei

Un apassionant derbi català de Superlliga Masculina 2 va tenir lloc en la matinal del diumenge al Pavelló de La Salle Bonanova. El Barça Voleibol, que encadenava dues jornades consecutives sense guanyar, rebia al Club Natació Sabadell Vòlei, equip que duia el mateix recorregut que els barcelonins. Ambdós conjunts, amb la necessitat de sumar per seguir en la lluita d’estar amunt en la classificació, van donar-ho tot a la pista per fer gaudir a l’espectador d’un gran partit de voleibol, on qualsevol dels dos equips podria haver-se endut la victòria.

El primer parcial, el més igualat de tot el matx, va ser una oda al voleibol d’atac, ja que els dos equips varen anotar fins a 18 punts cadascun a través dels seus atacants, com era el cas de Diego Kunda en el conjunt barcelonista i Gerard Rejón en el sabadellenc. En un set on predominaven els encerts que els errors, els dos equips varen allargar el primer parcial fins al 32-30, on l’èxtasi va fer-se palpable a les graderies després del servei directe de Gerard Diago Font, que tancava d’aquesta forma un set d’infart.

Lluny de perdre l’esperança just després de cedir un primer parcial ple d’alternatives, el conjunt dirigit per Roberto Pozzato va continuar creient en les seves possibilitats de remuntar el matx. Mantenint la dinàmica ofensiva que caracteritza als dos equips, el CNS Vòlei encara aplicava un bon atac, aquest cop amb la participació també de Xavier Solanellas, i una defensa que bloquejava atacs del rival. Amb tot, l’equip visitant agafava una renda en el marcador impossible d’assolir pel local, posant així l’empat a 1 després de tancar el set per 16-25.

En el tercer set els dos equips varen rebaixar una marxa al seu joc, essent coneixedors del que estava en joc per al qual s’endugués un parcial rellevant dins el conjunt del partit. Tractant d’aprofitar els errors del rival, sumat a un bon nombre de serveis directes, el conjunt visitant, mitjançant quasi tres ‘aces’ de Solanellas, agafava un avantatge d’onze punts que els locals no aconseguien reduir tot i els intents de remuntada. Després de quatre errors de servei consecutius entre els dos equips, el CNS Vòlei tancava el tercer set amb el mateix marcador que el parcial anterior, avançant-se així en el marcador.

Després d’anar a remolc durant pràcticament tot el quart set, el Barça Voleibol va assolir l’empat en el marcador en el 16-16. A partir d’aquell moment, l’intercanvi de cops d’ambdós equips va ser constant fins al final del parcial, que va decidir-se per errors en moments decisius. Un error de servei de Lázaro Amorós, sumat a l’equivocació de Gerard Rejón en atac, va atorgar un lleuger avantatge als de Fredinson Mosquera, que van poder tancar el set per 25-22, enviant així el partit al desempat.

El cinquè i definitiu set va ser un intercanvi de cops per part dels dos equips, que obtenien quatre punts de forma consecutiva per banda, deixant el marcador igualat fins al 9-9. Va ser aleshores quan Douglas Stringari, autor de 25 punts en el partit, va fer dos serveis directes i donava un avantatge de tres punts, renda amb la qual l’equip local va saber-se administrar fins al final del matx, que va acabar amb un 15-13 pels barcelonistes.

Amb aquesta victòria, el Barça Voleibol se situa novè a la classificació del Grup C de Superlliga Masculina 2 amb nou punts, dos menys que el seu rival de diumenge, el CNS Vòlei, que ocupa la setena plaça després de sumar un punt. La competició continua liderada, una jornada més, per l’Instercap Asisa Tarragona SPSP, que compta tots els seus partits per victòries des de l’inici de la lliga regular.