Debut amb bon peu de Catalunya al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques

Les Seleccions Catalanes que participen al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques han guanyat cinc dels sis partits disputats en el primer dia de competició. Mentre els conjunts cadets i l’infantil femení han pogut endur-se la victòria dels partits disputats, l’infantil masculí ha cedit davant la Comunitat de Madrid en el primer partit del dia. Els partits de divendres al matí seran clau per saber si les seleccions continuen lluitant per pujar al podi.

Tots els equips tenen de cara arribar a quarts de final, però els queda un partit de la fase de grups que determinarà el camí que segueixen. El cadet femení, dirigit per Arthur Cohen i Esther Carrascosa, ha guanyat en el seu debut a la selecció d’Extremadura per 3-0. Tot i uns inicis de set complicats les catalanes han sabut treure el seu millor joc per imposar-se amb solvència. Divendres a les 11.30 hores del matí disputen el segon i últim partit del grup amb Aragó, a priori un rival assequible, que les ha de portar a quarts de final, dissabte matí o es creuaran amb les segones del grup B.

L’infantil femení, que dirigeixen Joshua Pérez i Sonia Fandos, s’ha assegurat la classificació per quarts de final després de guanyar els dos partits disputats en la jornada inicial. El debut ha estat amb un clar 3-0 davant Cantabria i ha continuat amb una victòria més ajustada amb Castella La Manxa, on algunes imprecisions han ajustat els dos primers sets i a la derrota en el tercer. Tot i aquest petit entrebanc les infantils han desplegat el seu millor joc en el quart parcial on no han donat opció al rival i han tancat el partit amb un 25-7 al quart set i un 3-1 al marcador. Tancaran la fase de grups divendres, a les 9.30 amb Castella i Lleó i per la tarda, si queden primeres de grup s’enfrontaran  a Canàries o a Balears.

Jordi Llonch i Sergi Mirada dirigeixen la selecció infantil masculina, que ha tingut l’inici de campionat més complicat. La selecció dels petits ha debutat davant la potent Comunitat de Madrid on, tot i donar la cara amb bon joc, no han pogut fer pujar cap set al marcador i han acabat perdent per 3-0. D’altra banda, a la tarda s’han refet de la derrota matinera amb un partit on tots els jugadors han gaudit del seu moment i, entre tots, han pogut tancar la primera victòria de l’equip davant Cantàbria. L’últim partit de grup és avui divendres, a les 9.30, davant Balears amb qui es juguen la segona plaça del grup per seguir lluitant pel podi. En funció del resultat d’aquest partit es determinarà si l’equip segueix viu a la competició.

Els cadets masculins, dirigits per Miguel Fuente i Camilo Caro, han hagut de suar de valent per guanyar l’únic partit que han disputat en la jornada inaugural. El conjunt s’ha enfrontat a la selecció gallega, que ha començat dominant els dos primers sets també gràcies a la gran quantitat d’errors dels catalans. Però les tornes s’han començat a girar al tercer set i els de Fuente han començat a trobar el seu joc arribant a forçar el cinquè set, que també han controlat per acabar tancant el partit. Divendres tindran doble jornada. Pel matí s’enfronten a Aragó en el segon i últim partit de grup. En cas de quedar primers grup per la tarda jugaran a les 17.30 o bé contra Andalusia o bé contra la Comunitat Valenciana.