Cinquantenari del primer equip estatal en participar en la Copa d’Europa de clubs

El proper 15 de desembre es compleixen 50 anys del debut d’un equip estatal en competició europea i la Federació Catalana de Voleibol va voler retre homenatge a l’històric equip del Picadero que en aquella ocasió va enfrontar-se amb el Mladost Zagreb iugoslau. Els Oriol, Rovira, Tosca, León I, León II, León III, Tormo, Pons i Gómez, dirigits per Casanovas, van fer història obrint el camí del Vell Continent al voleibol espanyol.

Aquell equip va ser el primer equip estatal en disputar un partit de l’antiga Copa d’Europa de clubs, i per a fer front al potencial balcànic va formar un equip dirigit per l’històric Casanovas que va comptar amb els millors jugadors d’aquella època i que defensaven els colors dels millors equips del voleibol estatal i català, com van ser Picadero, Hispano Francés i Bomberos.

Aprofitant l’escenari del duel català de Superlliga-2 masculina disputat ahir al migdia al Parc Esportiu Llobregat entre FC Barcelona i CV AA Llars Mundet, la presidenta de la FCVB, Maribel Zamora, acompanyada dels dos representants dels dos clubs catalans, Jaume Argilés i Vicens Puigdomenech, va fer entrega en nom del vòlei català i estatal d’un diploma de reconeixement a un dels integrants d’aquell equip pioner del nostre voleibol, el Senyor Diego León I, qui va rebre el detall per part de la presidenta visiblement emocionat i agraït per aquest homenatge.

Un partit històric

El 15 de desembre els Lluïsos de Gràcia acollien el primer partit entre el Picadero de Barcelona i el Mladost Zagreb iugoslau, i al dia següent era el Price que seria seu del segon partit d’aquella eliminatòria. El campió iugoslau va vèncer els dos partits per 0-3, però en tots sis sets disputats els catalans van plantar cara al poderós equip balcànic.

Una de les anècdotes d’aquella històrica eliminatòria va ser el fet que l’àrbitre designat en aquella ocasió per la Federació Internacional (la CEV no té el seu naixement fins l’octubre d’aquell mateix i era la FIVB qui designava en totes les competicions), l’alemany  Manfred Schbren, no va poder dirigir aquell primer partit degut a les males inclemències meteorològiques que el van obligar a fer nit a França, podent xiular el partit de tornada el dia següent.

Fins aquell dia els equips de voleibol estatal s’havien limitat a jugar partits amistosos amb equips del sud de França, o bé en Madrid amb equips o seleccions del Marroc, i algun partit entre una selecció de jugadors barcelonins amb un combinat portuguès, però la data del 15 de desembre va ser la data de la primera confrontació internacional oficial en Copa d’Europa de clubs.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt