Catalunya, de nou a Valladolid a repetir els bons resultats de 2013

La delegació catalana viatjarà demà a primera hora del matí cap a terres castellanes per disputar per segon any consecutiu el Campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques a Valladolid. Les quatre seleccions catalanes afrontaran amb les màximes garanties, i amb la millor de les preparacions, l’estatal de seleccions que arrencarà dijous a primera hora del matí.

Nou mesos després dels excel·lents resultats obtinguts al darrer Campionat d’Espanya de seleccions disputat a la ciutat castellana Catalunya viatja amb la mateixa il·lusió i bon treball a les esquenes dels 12 integrants de cadascuna de les quatre seleccions i dels dos seleccionadors per equip.

Els més petits de la delegació persegueixen emular als 12 lluitadors de Càceres’10, selecció que llavors dirigien Enric Bescós i David Vilar, i que en aquella edició va pujar al podi penjant-se del cor la medalla de bronze. La selecció infantil masculina, que enguany dirigiran Alek Stevovski i Sergio Fernández ha dut a terme una intensa preparació, tant a les concentracions de diumenge, com aquesta darrera setmana en la concentració de Setmana Santa que ha tingut lloc a la Residència Joaquim Blume. Els infantils debutaran dijous enfrontant-se a Galicia a les 11:00 hores en el Pavelló Parquesol. El mateix dijous a la tarda serà Murcia el segon rival d’una selecció catalana que tancarà la primera fase de grups divendres al matí davant les Illes Balears, en un grup en el que accedeixen els tres primers classificats als Quarts de Final de divendres a la tarda.

La selecció infantil femenina, tricampiona d’Espanya i dominadora de la categoria des de 2011, estarà enquadrada en el Grup Especial 1, on també classifiquen els tres primers classificats de la primera fase a Quarts de Final, en un grup on les jugadores entrenades per Xavi Perales i Xavier Balsells tindran com a rivals a Murcia, amb qui debutarà dijous al Pavelló Lalo García a les 9 del matí, Cantabria i Galicia, disputant-se previsiblement la primera plaça de grup davant l’equip gallec, amb qui tancarà divendres al matí la fase de grups.

¿Repetir el doblet en categoria cadet?

Les dues seleccions cadets de Catalunya viatgen fins a Valladolid amb l’etiqueta d’equip favorit a revalidar el doblet en aquesta categoria assolit el juliol passat. Aquest 2014 no serà fàcil repetir aquest fantàstic èxit de l’estiu passat, però les dues seleccions catalanes arriben essent dos dels equips a tenir molt en compte en els dos tornejos.

La selecció cadet masculina tractarà de repetir els grans resultats obtinguts els dos darrers anys de la mà del seleccionador Alberto Toribio, amb el qual Catalunya acumula un subcampionat i un títol de campió d’Espanya. El grup de jugadors que entrenarà l’entrenador de Valladolid i Idaira Vega es coneix molt bé, ja que el gruix dels integrants d’aquesta selecció forma part del programa ARC Blume d’aquesta temporada, havent treballat des de principis de temporada de manera conjunta i sempre amb aquest campionat en l’horitzó d’aquesta selecció. Catalunya estarà enquadrada en el Grup Especial 1, juntament amb Melilla, amb qui debuta a primera hora de dijous, Canàries i les Illes Balears, en un grup on finalitzar primer potser no té el premi esperat per a ningú, ja que de finalitzar en la primera plaça esperaria previsiblement en Quarts de Final de dissabte al matí la sempre respectada selecció andalusa.

L’altre joia de la corona de la delegació catalana en els darrers Campionats d’Espanya de seleccions autonòmiques, la selecció cadet femenina, buscarà seguir amb els grans resultats obtinguts des de 2009, on no baixa del podi i assolir el tricampionat en aquesta categoria, tal i com va fer la selecció infantil femenina catalana l’any passat. La selecció que comandaran des de la banqueta Arseni Llenas i Ivan Silverio es una barreja de generacions, amb jugadores campiones d’Espanya l’any passat en categoria infantil i cadet, a les quals es sumen algunes de les millors jugadores d’aquesta categoria en l’actualitat. Catalunya tractarà de sumar el seu tercer títol consecutiu a Valladolid en aquesta categoria, i per fer-ho haurà de començar per superar un Grup Especial en el qual tindrà com a primers rivals en la primera fase a Cantabria, amb qui debuta en la primera jornada de dijous al matí, Canàries i Astúries, en un grup amb seleccions d’un nivell heterogeni i perilloses en aquest torneig.

Des de dijous, doncs, tota l’atenció del voleibol estatal es concentra a Valladolid, i des d’allà explicarem en directe el succeeixi al llarg del campionat, mitjançant les xarxes socials d’aquesta federació, via Twitter o bé Facebook.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top