Campionat d’Espanya Infantil A.K.A. La Festa del Vòlei Català

El gran treball que realitzen els clubs catalans els darrers anys pel que fa a promoció i treball amb les categories de menors, potser ha viscut avui 24 de maig de 2013 el seu punt àlgid.

Si a les dues darreres edicions del Campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques infantil femení, és Catalunya la reina de la categoria, en competicions de clubs a les últimes tres edicions, almenys un equip català ha pujat al podi, el que es viurà aquest cap de setmana a Sant Cugat del Vallès es realment històric, pel nostre voleibol, però també pel vòlei estatal.

Per primera vegada en la història, tres equips d’una mateixa Comunitat Autònoma disputaran les semifinals d’un estatal de menors. CV Sant Cugat, Vòlei Sant Esteve i Vòlei Vilassar, faran possible aquest fet meravellós en la historia del voleibol modern demà a les 18:30 al Pavelló Municipal PAV3 de Sant Cugat del Vallès, en unes semifinals que es disputaran a la vegada entre el CV Sant Cugat i el Vòlei Sant Esteve, per una banda, i el Vòlei Vilassar, amb el convidat d’honor a aquesta festa catalana, l’Emevé Lugo.

Vòlei Sant Esteve, el primer en classificar-se

El Vòlei Sant Esteve ha estat aquest matí el primer equip català en donar la primera alegria del torneig. Les sesrovirenques han vençut en un partit d’infart al CV Elche, que venia d’una molt bona primera fase. Les jugadores de Xavi Guerra i Sara Barrachina han sapigut controlar els nervis, per així donar la volta a l’electrònic i guanyar en el tie-break al conjunt alacantí. La petita població de 7.000 habitants pot sentir-se ben orgullosa d’aquesta generació de jugadores, que porta des de benjamines juntes, i que aquesta temporada està duent el nom del poble per tot l’estat voleibolístic espanyol.

En mateixa situació es troba Vilassar de Mar. El Vòlei Vilassar, debutant en un Campionat d’Espanya com el Vòlei Sant Esteve, arriba a les semifinals amb un grup de jugadores que la majoria ha jugat junta des de categoria aleví, i que en aquest campionat està ratificant la gran temporada regular que ha dut a terme aquest anys. Les noies d’Àlex Vila necessitaven només un set aquesta tarda en el seu duel contra el Maria Auxiliadora Guadalajara, després d’haver guanyat en un complet partir al Voleibol Rivas madrileny aquest matí per 3-0. Les maresmenques han realitzat un gran primer parcial i han aconseguit el set que necessitaven per a classificar-se a la penúltima ronda del torneig, on els espera l’Emevé Lugo, pel vist des de dimecres, potser l’equip més sòlid del campionat.

Eufòria local

L’alegria ha estat completa en el darrer partit de la jornada al PAV3 de Sant Cugat del Vallès. En la pista 1 s’enfrontava el CV Sant Cugat contra el CV Torrejón en el segon partit de les de Lluc Forn i Leo Passerine en la segona fase del torneig. Després de sumar la victòria aquest matí contra les asturianes de l’RGC Covadonga, les vallesanes necessitaven almenys dos sets per a la classificació a semifinals, però les jugadores locals volien agrair amb una victòria l’espectacular recolzament que han tingut dels seus aficionats des de la graderia, plena a vessar. Finalment, les santcugatenques han vençut a les madrilenyes per 3-1 o continuen sent amb l’Emeve Lugo les úniques invictes del campionat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top