Campanya de difusió línea 900 en l’àmbit Esport a la que s’adhereix la Federació Catalana

La passada setmana la Secretaria General de l’Esport i l’ Institut Català de les Dones van presentar l’elaboració conjunta del programa Dones i Esports 2014-2016, el qual impulsa actuacions per fomentar l’educació en valors, assegurant que totes les noies i dones tinguin l’oportunitat de participar en el món de l’esport en un ambient segur.

En aquest context, el passat 30 d’abril ambdues institucions varen signar un conveni de col·laboració per a la difusió en l’àmbit de l’esport del servei telefònic de la Línia 900 900 120 d’atenció a les dones víctimes de la violència masclista. L’objectiu d’aquesta col·laboració és el d’enfortir les politiques de suport a les dones i avançar en la sensibilització social, la prevenció i la detecció de situacions de violència masclista des de l’àmbit esportiu i en els seus entorns.

El servei d’atenció permanent del 900 900 120 és un servei universal d’orientació i assessorament immediat que proporciona atenció i informació integrals sobre els recursos públics i privats a l’abast de totes les persones a les quals és aplicable a Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista. És gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l’any, durant les 24 hores del dia.

La Federació Catalana de Voleibol també s’adhereix a aquesta campanya de difusió, refermant  el seu objecte de sensibilitzar la societat en l’eradicació d’aquesta lacra. Cal recordar que aquesta federació ja va signar el maig del 2013 un conveni de col·laboració amb l’associació ‘Minutes for Women’ convertint-se en la primera federació esportiva en fer-ho, ambdues parts, i dins d’un marc general de col·laboració mútua, donen visibilitat al problema social que suposa la Violència contra les Dones, promovent un  Minut de Silenci per cada víctima mortal per causa de la violència de gènere.

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Scroll to Top