8 catalans a la recerca d’un botí: la Copa del Rei de voleibol

Demà comença a Leganés la lluita pel primer títol del 2024 a la Superlliga Masculina, on hi seran fins a vuit jugadors catalans defensaran els interessos dels seus equips per tal d’arribar el més lluny possible a la competició. La Copa del Rei de voleibol, on participen els vuit millors equips de la primera volta de la lliga regular, buscarà al successor del Río Duero Voley, qui va alçar-se amb el trofeu en l’edició anterior celebrada a Sòria.

El primer dels encontres tindrà lloc durant la tarda de demà, on l’actual campió, el Río Duero Voley d’Alberto Toribio obrirà la competició amb el Conectabalear CV Manacor. En la plantilla de Toribio hi figuren en aquesta temporada 2023-2024 quatre jugadors catalans, tots ells formats en el programa de tecnificació GET Blume. El major dels quatre, el barceloní Joan Domènech, que té només 22 anys, ha passat per la Concentació de Palència, pel Barça Voleibol i pel Narbonne Volley abans de recalar a Sòria. L’acompanya a la posició de central Davi Tenorio, format al Club Vòlei Andorra abans de donar el salt al centre d’Esplugues. Des de fa dos campanyes, l’equip de Toribio compta amb Luke Belda, ex de Palència, Barça Voleibol i CV SPSP. L’últim en arribar a Sòria ha estat el col·locador Ignasi Sanchis, que ha arribat aquesta mateixa temporada al conjunt de Superlliga Masculina procedent de la Textil Santanderina de Superlliga 2. El jove jugador català ja havia disputat anteriorment la categoria de plata, doncs havia defensat també els colors del Barça Voleibol durant el seu període d’aprenentatge. 

El segon encontre de la tarda serà entre Unicaja Costa de Almería, que s’enfrontarà al Pamesa Teruel Voleibol, un duel d’alt voltatge entre dos grans equips. El conjunt dirigit per Maxi Torcello té fins a 3 jugadors catalans que també han estat formats a la Blume: el capità i un dels referents del conjunt aragonès, amb més de 150 partits a l’esquena, Aharón Gámiz. El capità ha jugat pràcticament tota la seva carrera al Barça Voleibol, tot i que abans va passar pel Club Voleibol Sant Boi. De cara a aquest curs, el Pamesa Teruel Voleibol s’ha reforçat amb l’ex de Barça Voleibol i del CV SPSP Isaac Valiño, així com el jugador tarragoní que militava al Voley Palma la temporada passada, Xavier Fresquet, que també va formar part del CV SPSP.

Divendres serà el torn de l’últim català i ex-Blume present a l’esdeveniment del KO. El CV Melilla, que per aquesta temporada ha aconseguit fer-se amb els serveis del jove lliure tarragoní Arnau Masià, s’enfronta a Cisneros Alter Tenerife per un lloc a les semifinals. L’encontre que definirà l’altre semifinal serà el que enfronti el líder, el CV Guaguas, amb l’UPV Leleman Conqueridor Valencia, on milita un ex de Barça Voleibol com és Anderson Grossi.

Dissabte 17 de febrer serà el dia de les semifinals, que enfrontaran en el primer torn als guanyadors del primer i segon partit de l’anterior ronda. El segon torn està reservat al guanyador dels tercers i quarts encontres. La gran final pel títol tindrà lloc el diumenge 18 a les 17:00h. Tots els partits de la competició es podran veure a través de la plataforma YouTube, en el canal del Diari MARCA. Els conjunts participants tractaran de desbancar el Río Duero Soria d’Alberto Toribio, que va aconseguir el trofeu en l’anterior edició.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt