5 catalans camí d’Europa amb les seleccions sub 16 i sub 17

Els seleccionadors nacionals han escollit finalment a 5 catalans per participar a la prèvia del Campionat d’Europa de Voleibol Sub 16 i Sub 17. Ricardo Maldonado s’ha quedat amb Miquel Campos, Pau Mena i Marc Pascual, mentre que Pascual Saurín ho ha fet amb les dues catalanes que optaven a entrar a la selecció femenina Sub 16, Itziar López i Ariadna Priante. El Preeuropeu es celebra de manera simultània al pavelló Campo de la Juventud de Palència, entre demà dijous i diumenge.

Les dues catalanes que han participat a les concentracions per entrar a la prèvia del Campionat d’Europa han aconseguit un lloc a l’equip que disputarà la fase de grups els propers dies. Ariadna Priante, amb fitxa del DSV CV Sant Cugat, forma part del programa de tecnificació Get Blume, mentre que Itziar López és jugadora de l’escola Claver cedida de manera permanent al cadet del CECELL. Les dues han participat i superat les diferents concentracions de la selecció espanyola a Sòria, on Pascual Saurín ha anat tancant l’equip que participarà a la competició europea. Demà debutaran amb la Selecció Espanyola més jove que disputa un campionat europeu, la Sub 16.

D’altra banda, només entraran a l’equip de la selecció espanyola masculina Sub 17 Miquel Campos, amb fitxa Blume, Pau Mena, amb fitxa del CV Mataró, i Marc Pascual, de l’AE Carles Vallbona. Arnau Masià i Mario Peña, han quedat fora dels 12 escollits que debutaran demà en competició. Tots ells, formats al programa de tecnificació GET Blume, han participat a la concentració que Ricardo Maldonado a dirigit des del passat 30 de març per tancar l’equip que participarà a la prèvia del Campionat d’Europa, però només 3 han superat l’última selecció.

Els dos combinats espanyols miraran, els propers tres dies, de classificar-se pel Campionat d’Europa en aquesta fase prèvia que es disputa a Palència. La selecció masculina comença la competició dijous a la tarda contra Dinamarca, mentre que el segon partit el disputarà dissabte davant d’Holanda. En cas de superar l’eliminatòria participarien la fase final de l’europeu a Turquia del 3 a l’11 de juliol. Les noies de Saurín també tenen un grup complicat on es trobaran amb les seleccions de Letònia, Holanda i Polònia. El primer partit serà el dijous davant les letones, divendres amb les holandeses i finalment, dissabte, amb les poloneses. El primer classificat del grup accedirà al Campionat d’Europa que es disputarà a Bulgària del 21 al 29 de juliol.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top