El proper 18 i 19 de setembre la Federació Catalana de Voleibol organitza el primer clínic de la temporada 2021/2022 que girarà entorn a l’estudi ‘L’impacte de l’entrenament i la competició en el desenvolupament de l’esportista de voleibol en etapes de formació’ que han realitzat Xavi Peña, Antonio García de Alcaraz i Aitor Piedra. A més, també es podrà gaudir de la presència d’Aurelio Ureña que complementarà la formació amb la presentació de ‘El programa 2025 i l’especialització primerenca’.
El clínic, que es realitzarà de manera presencial a la Sala Museu de la Federació Catalana de Tennis (CM Tennis de la Vall d’Hebron) està pensat per als inscrits a la Col·legiatura d’Entrenadors, però obert a tots els públics, ja que a banda de ser presencial també es retransmetrà en streaming i quedarà disponible al canal de Youtube del Voleicatala. El clínic començarà dissabte a les 17 hores amb la presentació de l’estudi de Peña, García de Alcaraz i Piedra, seguit d’una taula rodona amb els tres ponents a la que es sumarà Ureña. Diumenge pel matí, a partir de les 10 del matí serà el torn de la presentació d’Aurelio Ureña, que finalitzarà amb un torn de precs i preguntes cap a les 13 hores.
Xavi Peña és entrenador internacional Nivell III per la FIVB i actualment treballa com a professor del Grau CAFE i del Màster d’Entrenament Esportiu en Etapes de Formació de la UVic – UCC. A més, ha estat entrenador assistent, preparador físic i consultor en diversos equips i esportistes des de 1995. Aquesta nova temporada tornarà a ser el responsable de la preparació física al programa ARC Blume de la FCVB.
Antonio García de Alcaraz és llicenciat i doctor en CAFE, entrenador internacional Nivell I en voleibol i vòlei platja per la FIVB, i ha estat entrenador assistent en diferents clubs de la Superlliga espanyola, així com a les seleccions de formació, selecció absoluta masculina i femenina de la RFEVB. També ha estat preparador físic dels equips de vòlei platja i analista de les seleccions nacionals als JJOO de Rio 2016. Actualment desenvolupa tasques d’investigació i assessorament en clubs d’alt nivell a Espanya, a la selecció femenina d’Islàndia i a la selecció veneçolana de vòlei platja.
Aitor Piedra és preparador físic professional de bàsquet a lligues FEB i actualment treballa com a professor associat del grau CAFE i doble grau CAFE-MEP de la UVic-UCC. A més, desenvolupa tasques d’investigació al CEEAF i està en les últimes fases del seu doctorat sobre control de càrregues d’entrenament i prevenció de lesions en el basquetbol. També ha sigut primer entrenador i entrenador assistent a diverses categories de formació del bàsquet català.
Aurelio Ureña és catedràtic de la Universitat de Granada, amb investigació i docència dedicades al voleibol, formador d’entrenadors en l’àmbit nacional i internacional, redactor del programa 2025 de la RFEVB i exseleccionador espanyol de voleibol femení.
Aquest clínic estarà a disposició (mitjançant la plataforma de formació MOODLE) de tots els entrenadors i entrenadores col·legiats una vegada finalitzi l’exposició per tal de poder validar la formació a través de la resolució d’un qüestionari de preguntes relacionades amb el contingut del vídeo.