El Barça Voleibol torna a la Copa Príncipe buscant convertir-se en l’equip més llorejat

Un dels equips catalans presents a divuitena edició de la Copa Príncipe es presentarà a l’esdeveniment amb dos objectius molt clars: provar-se davant els millors equips dels altres grups de la Superlliga 2 i convertir-se, en cas d’èxit, en el conjunt més llorejat de la competició, amb un total de 3 títols. Parlem del Barça Voleibol, que torna a la Copa després de dues edicions, quan va finalitzar en tercera plaça al superar en la final de consolació a l’UBE L’Illa Grau.

El conjunt blaugrana, entrenat per Fredinson Mosquera des de 2018, arriba a l’esdeveniment celebrat a la localitat corunyesa de San Sadurniño com a líder del Grup B, amb quatre punts d’avantatge sobre el segon classificat, el també català CV Roquetes. “Comptem amb un bloc molt similar al de la campanya anterior, però aquest curs hem incorporat uns quants jugadors amb certa experiència per ajudar a compensar la joventut que hi ha a la plantilla”, assenyala el tècnic dels blaugranes. “Es nota la feina del dia a dia, tant a nivell grupal com individual i, degut a això, els resultats sí que arriben”.

Una competició curta, preparant cada partit com una final
L’equip té clara la seva estratègia: centrar-se en el primer partit. “Realment ens estem enfocant més en el primer partit, ja que és el més important i volem entrar a la competició amb bon peu”. I es que el conjunt blaugrana s’enfrontarà a l’Intasa San Sadurniño, un equip que, segons el tècnic, està dissenyat per pujar de categoria i que “serà difícil per tots els condicionants que té la competició, com per exemple l’afició i l’experiència en pista”. L’atenció al detall i la preparació específica són claus per enfrontar rivals com els propis amfitrions o el Voleibol Leganés, equips amb els quals el Barça Voleibol vol posar-se a prova de cara a un possible play-off d’ascens a Superlliga Masculina.

La joventut, garantia de motivació
Mantenir alta la motivació en un grup amb unes edats tan joves no sembla ser un repte per a l’equip tècnic. “El nostre paper a nivell psicològic per aquest esdeveniment és pràcticament escàs, ja que, pel fet de ser tan joves, es motiven sols; el fet de viatjar, de conviure quatre dies tots plegats o de competir amb altres equips d’arreu d’Espanya ja els motiva”. Aquest enfocament reforça la idea que la joventut, amb el seu entusiasme natural, pot ser una eina poderosa en competicions d’alt nivell, tot i que sovint pot jugar males passades si no es controla l’excitació. Després d’acabar de fitxar per l’entitat blaugrana per la temporada 2024-2025, el col·locador català, Hèctor García, exjugador de la GET Blume, ha estat escollit com a capità. “És un orgull poder liderar aquest gran grup que s’ha format; des del primer dia crec que estem treballant molt bé, ja que els resultats així ho demostren i comptem amb uns joves que compten amb gran talent i estan molt ben cohesionats”, assenyala el capità.

La formació com a símbol de creixement
La metodologia de treball de l’equip combina el desenvolupament tècnic individual amb la preparació col·lectiva. “Treballem en funció de la millora tècnica, tant individual com col·lectiva. Un dia a la setmana estudiem el rival al qual ens enfrontarem i, a partir d’aquí, practiquem per competir el cap de setmana. Tot i això, la planificació de la temporada està tota enfocada al desenvolupament dels nois, que són els principals baluards amb els que comptem i per a qui ens hi deixem la pell”.

El paper clau dels joves talents
Jugadors com Diego Kunda o Alex Menekbi són el reflex de l’esperit de l’equip. “Són esportistes que, per sort, ja han estat anteriorment en diferents concentracions de les seleccions nacionals de menors, i amb això, han anat guanyant competitivitat al llarg dels anys”. La seva experiència i projecció els converteixen en pilars fonamentals, que s’ajunten amb gent com l’Hèctor García o en Lázaro Amorós, que compten amb major experiència i són capaços de transmetre la forma de jugar en els instants decisius. Competir a la Superlliga 2 els permet evolucionar constantment, desenvolupant-se com a esportistes i marcant-se metes cada cop més altes.

L’equip arriba  a la competició amb humilitat, però també amb la confiança de saber que el treball dur i el compromís entre tota la plantilla els durà a competir davant els seus rivals, més enllà del resultat final. Ara, serà la pista de San Sadurniño qui dicti sentència sobre tot el que han construït fins ara.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt