Arrenca la temporada 24-25 a la Superlliga 1 per a tres equips catalans

La màxima categoria del vòlei espanyol es posa en marxa, aquest cap de setmana, amb la primera jornada de la lliga regular. En les dues competicions, tant en categoria masculina, com en la femenina, hi haurà la presència de tres equips catalans: el CV Sant Pere i Sant Pau en el bàndol masculí i el CVB Barça i el DSV CV Sant Cugat en el bàndol femení. Aquesta és la segona representació més nombrosa del vòlei català en la màxima categoria del vòlei espanyol, ja que en la campanya 2017-2018, vàrem comptar també amb el Barça Voleibol a la Superlliga Masculina 1, tenint així fins a 4 clubs catalans a l’elit.

Al DSV CV Sant Cugat, assentat en l’elit del vòlei des de fa diverses temporades, se li han sumat dos conjunts que, mitjançant els mèrits realitzats en una temporada d’ensomni, s’han guanyat el dret de provar-se amb els millors equips del país durant, almenys, nou mesos de competició.

El conjunt del Vallès Occidental, que ha perdut peces rellevants com la capitana Camila Maldonado o l’entrenador Rafa Ruiz, estrenarà una nova temporada a Valldoreix davant un dels equips sempre perillós i candidat al títol com és el Tenerife Libby’s La Laguna, que enguany no compta amb alguna catalana dins la seva plantilla. Ana Cecilia Lopez i Viviane Braun, procedents de la lliga brasilera, aportaran talent a un equip que serà dirigit per Leo Passerine, el qual disputarà la CEV Volleyball Cup de 2025.

L’acompanyarà el Club Voleibol Barcelona Barça, que estrena novetats de cara a l’estrena a la Lliga Iberdrola després de dues temporades absent, quan va perdre la categoria la campanya 2021-2022. A la banqueta hi seurà Miguel Fuente, responsable del programa femení de la GET Blume durant la última dècada. Per tal d’afrontar una temporada exigent amb garanties, el conjunt blaugrana s’ha reforçat amb els fitxatges de Pill Liisbet, Andrea Silva, Berta Palau, Kaitlynn Biassou i Nikkia Benitez. El primer dels 22 encontres de la lliga regular del conjunt blaugrana serà a casa de l’OCISA Haro Rioja Vóley.

Per últim, l’entitat cooperativista del CV Sant Pere i Sant Pau, flamant campió de la Superlliga 2, serà l’únic conjunt català present a la Superlliga Masculina 1. Mantenint la columna vertebral que els ha permès jugar a l’elit, l’equip presidit per Alfonso Periáñez ha incorporat a Isak Martí, Gerard Osorio, Eduardo Vasquez, Dayan Torres, Denys González i Moisés Vasquez. En el seu retorn a la màxima categoria, el conjunt tarragoní rebrà, davant la seva afició, al Conectabalear CV Manacor, que aspira a la zona alta de la taula classificatòria.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt