Barcelona es consolida com a capital mundial del voleibol

L’esdeveniment, celebrat els últims tres anys, s’ha consolidat com un acte de referència

Barcelona torna a convertir-se en la ciutat mundial del voleibol per uns dies. Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc a la Ciutat Comtal el III Congrés Internacional de Voleibol, organitzat per la Federació Catalana de Voleibol, un esdeveniment que any rere any, augmenta i millora els seus registres. En aquesta ocasió, més de 300 persones, entre inscrits, ponents i convidats han sigut partícips d’aquestes jornades de formació multidisciplinària.

Al llarg dels últims dos dies s’han pogut veure fins a 20 ponències d’entrenadors, psicòlegs, àrbitres i diferents càrrecs de primeríssim nivell relacionats amb el voleibol. L’esdeveniment, inaugurat per Maribel Zamora, presidenta de l’ens federatiu, i Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), ha comptat també amb la presència de personalitats de federacions territorials d’arreu d’Espanya, com les Illes Balears o Ceuta, entre d’altres.

El congrés va comptar amb una vintena de ponències de diferents àmbits

El programa de formació del congrés ha comptat amb ponències sobre metodologia, situacions de joc i altres aspectes relacionats amb el voleibol, a càrrec de Nikola Grbic, Giovanni Guidetti, Sebastián Menegozzo i Aurelio Ureña. Com es prepara un partit important? Com han evolucionat les metodologies d’entrenament? Com s’estructura una sessió d’entrenament al més alt nivell? Quins recursos i estratègies es poden implementar per adaptar-se a la gran potència del joc d’avui? Com es reparteixen les càrregues de treball en setmanes amb dos partits de competició? D’aquestes i moltes més qüestions han parlat els tècnics amb una sala plena a vessar.

L’esdeveniment, que s’ha celebrat de nou a l’Hotel Catalonia Rambles, ha estat també la seu de la Trobada Anual d’Àrbitres, entre altres activitats dirigides a aquest col·lectiu, com el taller de psicologia aplicada a l’arbitratge a través del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (PsicArb-COPC) i les xerrades dels col·legiats internacionals José María Padrón i Ricardo Ferreira, experts en platja i pista, respectivament.

A més, el congrés ha servit per barrejar ponències més tècniques a nivell esportiu amb altres enfocades a la direcció d’equips, com les que han ofert el psicòleg esportiu Pep Marí, qui ha format part durant gairebé tres dècades del departament de psicologia de l’esport del CAR de Sant Cugat, o Mònica Utrera, coach emocional, que ha parlat sobre la gestió del canvi i el posicionament en una societat líquida i amb canvis constants com l’actual, que ens exigeix noves eines. Entre el cartell de ponents també hi figuraven Oscar García, CEO d’Atlas Sport Consulting, qui ha donat una xerrada sobre la tecnologia blockchain i les criptomonedes en l’àmbit esportiu; Marta Cot, de Mentally Fit, que ha parlat de com aconseguir el màxim rendiment d’un mateix, i Ana Hernández, de Mossos d’Esquadra, que ha estat encarregada d’explicar els detalls del Pla de l’activitat física i l’esport, posant el focus en els perills derivats del mal ús de la tecnologia i les xarxes socials.

Una taula rodona de clubs de Superlliga, amb la presència del CAV Esquimo (Andalusia), CV Manacor (Balears) i Arenal Emevé (Lugo), juntament amb la llegenda del vòlei espanyol Rafa Pascual ha servit per tancar la tercera edició d’aquest congrés, que ja s’ha fet un lloc com a cita de referència en el calendari del voleibol a nivell internacional.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt