Cara i creu pels catalans en les Seleccions Espanyoles absolutes

Una de calç i una de sorra en els encontres classificatoris de cara al próxim Campionat d’Europa de voleibol, tant en categoria masculina com femenina de la Selecció Espanyola, on figuren alguns esportistes catalans. L’equip dirigit per Pascual Saurín va vèncer a Geòrgia per un còmode 3-0 (25-9/25-8 i 25-12), mentre que, d’altra banda, el conjunt de José Luís Moltó va ser superat per la selecció de Suècia per 0-3 (21-25/20-25 i 19-25) i es complica les opcions de classificació pel pròxim europeu d’aquí a dos anys. Un total de sis esportistes catalans varen participar en els dos encontres.

El conjunt femení, dirigit per Pascual Saurín, que comptava amb les esportistes catalanes Patricia Llabrés, Carla Jiménez, Zoi Mavrommatis, Ariadna Priante i Maria Segura a les seves files, va superar ahir per 3-0 a la selecció de Geòrgia a Guadalajara. Aquest triomf, sumat a la victòria de fa només uns dies davant Portugal per 0-3 (20-25/22-25 i 21-25) situa a les jugadores de l’equip espanyol a només un pas de la classificació pel Campionat d’Europa de 2026, ja que només resten dos encontres per jugar-se i és l’únic conjunt del seu grup que compta tots els encontres disputats per victòries. En el partit d’ahir, Carla Jiménez va ser la màxima anotadora amb 8 punts, juntament amb Lucía Varela. Zoí Mavrommatis va sumar sis punts, mentre que Priante i Llabrés no van sumar punts.

D’altra banda, l’equip masculí, entrenat per José Luís Moltó, es va veure superat ahir per l’equip suec, posant molta terra pel mig per tal de poder classificar-se pel pròxim europeu de 2026. Aquesta desfeta, juntament amb la derrota soferta fa només uns dies davant Suïssa per 3-2 els situa a la cua del seu grup classificatori, essent obligats a guanyar tots els encontres restants i esperar una coincidència per tal d’aconseguir el bitllet per l’europeu. L’únic català que va comptar amb minuts va ser Álvaro Gimeno, que va sumar un punt en tot l’encontre.

Els pròxims partits classificatoris de cara a l’europeu de 2026 tindran lloc d’aquí a un any, a principis d’agost de 2025, un cop finalitzada la temporada 2024-2025.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt