L’àrbitre internacional Ricardo Ferreira, fitxat pel III Congrés Internacional de Voleibol

La Federació Catalana de Voleibol ha tancat la incorporació de l’àrbitre internacional i directiu portuguès Ricardo Ferreira per a que estigui present, en només unes setmanes, en el III Congrés Internacional de Voleibol, que tindrà lloc els dies 7 i 8 de setembre a l’Hotel Catalonia Ramblas de la capital catalana.

Ricardo Ferreira, àrbitre internacional des de 2009, amb un bagatge de més de 150 partits a escala europea xiulats, és un nom més que emblemàtic dins el voleibol, sobretot en el país veí, on compta amb més de tres dècades de carrera sobre la cadira amb el xiulet a la mà.

Una àmplia trajectòria en l’arbitratge

La carrera arbitral d’en Ricardo Ferreira va començar a quasi a mitjan dels anys 90, tot i que no va ser fins a finals d’aquella dècada que va escalar posicions i va convertir-se en àrbitre nacional a Portugal, xiulant així a les categories superiors de la lliga portuguesa de voleibol. Ferreira duu més de 25 campanyes consecutives arbitrant a la Primera Divisió Portuguesa (Liga Una Seguros), on ha xiulat diverses finals de campionat, així com Copes de Portugal, dues Supercopes i la 1ª Supercopa Ibérica.

Internacional des de 2009, Ferreira ha anat progressant dins l’estructura arbitral, arribant a xiular els Jocs Mundials Universitaris de 2017 o en diverses temporades de la Champions League de la CEV. En aquesta mateixa competició, ha arbitrat com a 2n la final de la temporada 2022-2023, i com a 1r la semifinal d’aquesta passada campanya 2023-2024.

A nivell de seleccions, Ricardo Ferreira ha estat present en els últims quatre europeus (Femení de 2019 a Eslovàquia; Masculí de 2021 a República Txeca; Masculí Sots-22 de 2022 a Polònia, on va fer de 2n àrbitre a la final; i el Masculí de 2023 a Macedònia del Nord).

L’àrbitre portuguès també exerceix sovint com a formador per a nous col·legiats dins la Federació Portuguesa de Voleibol, essent així un exemple de cara a les futures generacions que desitgin fer-se àrbitre de vòlei. Destaca també com a membre de la Junta Directiva de l’Associaçao de Voleibol do Porto.

El Congrés Internacional de Voleibol, de caràcter multidisciplinar, comptarà també amb la presència de destacades figures dins l’àmbit dels entrenadors, així com en l’arbitratge, on contarem amb la figura de l’internacional espanyol de vòlei platja José María Padrón. En aquest sentit, els àrbitres que siguin presents en l’esdeveniment podran també gaudir de la reunió anual d’àrbitres, un taller de psicologia aplicada a l’arbitratge a través del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (PsicArb-COPC), així com d’altres activitats relacionades amb el món de l’arbitratge encara per desvel·lar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt