Dia històric pel vòlei Català i les Seleccions Catalanes

El 29 de juny de 2024 passarà a la historia del voleibol català i espanyol perquè les Seleccions Catalanes han aconseguit una fita inèdita fins al moment: posicionar les quatre seleccions a les finals del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques. Independentment del resultat de demà a les grans finals, Catalunya haurà entrat a llibre de la historia i marcarà un punt d’excel·lència esportiva tant en categoria femenina, com en masculina, no aconseguit fins ara en el voleibol.

Mai cap altra comunitat autònoma ha aconseguit arribar a les quatre gran finals. Catalunya, l’any 2021 ja va aconseguir una altra fita històrica, pujar les quatre seleccions al podi, situació inèdita fins al moment. En aquella ocasió, però, els èxits assolits van ser un or i tres medalles de bronze. En aquesta ocasió, els quatre conjunts catalans estan lluitant per pujar al calaix més alt del podi.

Les grans finals tindran lloc demà diumenge a les 11.30 hores al pavelló Pisuerga de Valladolid. Les seleccions cadets, tant la femenina com la masculina, s’enfronten a la Comunitat Valenciana. La selecció infantil femenina disputarà la final amb Balears. Mentre la infantil masculina jugarà contra la local, Castella i Lleó.

Aquest èxit sense precedents de les seleccions catalanes posen de manifest “l’excel·lència del treball formatiu de les categories inferiors i el talent dels joves esportistes catalans” ha dit la presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora, que també ha volgut felicitar públicament les quatre seleccions i ha destacat que ‘aquests èxits no son una casualitat sinó que quan arriben és perquè hi ha un treball darrera de la Federació, dels clubs, dels entrenadors de les respectives entitats, liderat per l’àrea tècnica de la federació’.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt