Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc la primera competició internacional de TeqVoly a Catalunya, una modalitat esportiva que combina el tennis taula i el voleibol. L’esdeveniment, celebrat a la ciutat de Badalona i obert a tots els públics, ha comptat amb la presència de jugadors de primer nivell procedents d’arreu del món, com és el cas d’Ivan Zaytsev. La Federació Catalana de Voleibol, coneixedora de la rellevància d’un acte d’aquesta magnitud dins el nostre esport, s’hi ha volgut sumar promocionant-lo, a més d’aportar-hi àrbitres, que s’han format específicament a través de la ITV en TeqVoly.
La platja del Pont del Petroli ha estat el lloc escollit per la posada en escena internacional de la Federació Internacional de Vòlei Taula (ITVF), amb qui l’ens federatiu ha signat un contracte per difondre aquesta disciplina arreu de Catalunya, on hi arribava per primer cop. Malgrat la pluja que va caure durant algunes estones del dia, la jornada de dissabte va poder dur-se a terme correctament, on va copar tota l’atenció la competició femenina, mentre que, en la de diumenge, es duia a terme la masculina.
Les grans finals del campionat, en ambdues categories, van ser jugades diumenge a partir de les 17 hores, previ a un gran tancament de festa amb l’entrega de premis. En categoria femenina, la parella formada per Grace Frohling i Hannah Rable va endur-se la medalla d’or després d’imposar-se a les germanes Corcoran, Veronica i Victoria. La tercera plaça va ser per a Anna Molnár i Lili Széles-Neizer.
D’altra banda, en categoria masculina, Adam Homan i Drew VanZwieten van superar a una de les parelles favorites de l’esdeveniment, els jugadors professionals de voleibol Ivan Zaytsev i Michele Baranowicz. En tercera posició va situar-se un jugador habitual del circuit de platja català, Lucas Barreda, que feia parella amb Julien Guynovarch.
Tothom que volgués podia participar en aquesta estrena del TeqVoly a casa nostra, ja que aquest esdeveniment estava pensat per a que els amants del voleibol provessin aquesta nova disciplina. Tot i haver-hi un total de 16 parelles per gènere, l’organització va executar una suculenta bossa de premis, on es va premiar a les 8 millors parelles, sent el primer premi de 3.000 euros i el del vuitè de 800 euros.