Nous equips catalans a la Primera Divisió Nacional

Després d’una gran i llarga temporada, diversos equips procedents de diferents indrets de Catalunya han aconseguit l’objectiu final: ascendir a la Primera Divisió Nacional de cara a la temporada 2024-2025. El CV Vall d’Hebron, campió del Grup B de la Fase Final de Segona Femenina, juntament amb el Vallbona Decoexsa, subcampió d’aquesta, i el CV Reus, campió del Grup B de la Fase Final de Segona Masculina, jugaran l’any vinent a la categoria de bronze del vòlei espanyol.

En categoria femenina, els dos equips presents a la Fase Final, disputada íntegrament a Granollers i tenint com a amfitrió al Vallbona Decoexsa, varen superar amb comoditat la primera part de l’esdeveniment, aconseguint tres victòries de tres partits disputats, i passant directament a les semifinals. Ambdós conjunts varen poder aconseguir la seva plaça a la Primera Divisió Nacional de cara a l’any vinent després de superar a Bar Ca’s Gallo Manacor i Gruas La Variante Molina Voley en el penúltim encontre per 3-1, i podent tenir així, una final catalana. Diumenge al migdia, els dos conjunts varen trobar-se per últim cop aquesta campanya, donant-ho tot a la pista per sortir-ne campió. Després de guanyar un set cadascú, l’encontre va acabar destinat al desempat, on el conjunt de Barcelona va ser un pèl més efectiu i va tancar el partit amb un 15-10.

D’altra banda, en categoria masculina, el CV Reus i l’SD Espanyol Cryptoprofe-Aula viatjaven a Conca (Castella-La Manxa) amb l’objectiu de poder, uns dels dos equips, pujar a Primera Divisió Nacional. Ambdós clubs, de la mateixa forma que els femenins, varen classificar-se directament per a les semifinals després de finalitzar en primera posició en el Grup A i el Grup B. En els seus encontres previs a la gran final, el CV Reus va superar per 1-3 a l’AD Eliocroca, mentre que l’SD Espanyol va cedir per 1-3 davant el Playas de Cartagena. A la gran final, el conjunt reusenc va superar en el desempat a l’equip murcià, mentre que l’equip espanyolista va finalitzar en tercera plaça després de superar per 0-3 a l’AD Eliocroca.

Precisament, tot i haver-se quedat a les portes del tan preuat ascens, l’SD Espanyol encara pot optar a una plaça a la Primera Divisió Nacional, ja que el Playas de Cartagena disposa d’un primer equip en aquesta categoria, i no és possible tenir a dos equips del mateix club a coincident categoria. A falta de la redistribució de grups per part de la Federació, el conjunt ‘periquito’ compta encara amb opcions de ser a la categoria de bronze del vòlei espanyol.